Inschrijven zonnepanelen Barendrecht geopend | Natuur & Milieu

Inschrijving Zonnepark Barendrecht open

Samen met je buurtbewoners zonne-energie opwekken? Dat is vanaf nu voor inwoners uit Barendrecht.

Langs de A15 bij Barendrecht wordt aan het eind dit jaar begonnen met de bouw van een zonnepark bestaande uit maar liefst 1500 zonnepanelen. Dit collectieve zonnepark zal 400MWh per jaar gaan opwekken. Genoeg om 80 huishoudens van stroom te voorzien. Inwoners van Barendrecht kunnen meedoen aan die project door een of meerdere zoncertificaten aan te schaffen.

Hoe werkt zonneproject Barendrecht?

Inwoners van Barendrecht en een deel van Rotterdam die in het geselecteerde postcodegebied (postcodes 2991, 2992, 2993, 2994, 3076, 3084 en 3274) wonen krijgen de mogelijkheid om één of meerdere ‘zoncertificaten’ aan te schaffen. Daarmee vormen de deelnemers aan het zonneproject hun eigen coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk die duurzame energie opwekt. Het voordeel van deze regeling is dat deelnemers profiteren van een gunstige belastingregeling, waarbij geen energiebelasting hoeft worden betaald voor de opgewekte stroom. De netto opbrengst van de opgewekte zonnestroom wordt jaarlijks uitgekeerd. Het zonnestroomproject is een gecombineerd initiatief van Solar Green Point en energiebedrijf Greenchoice.

Inschrijving is geopend

Het zonnepark A15 Barendrecht is nu open voor deelname. De eerste zoncertificaten zijn al verkocht. Op de website van Solar Greenpoint is te zien hoeveel certificaten er nog beschikbaar zijn.

Wat is de rol van Natuur en Milieu?

Het zonnepark is onderdeel van Project A15, een initiatief van Natuur & Milieu en Milieudefensie met als doel om 40.000 mensen in elektrische deelauto’s te laten rijden, op stroom afkomstig van windmolens en zonnepanelen uit het gebied rondom de A15.

Natuur & Milieu helpt mee in het realiseren van dit zonnepark. Het zonnepark voldoet aan de eisen die wij stellen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid.

Waarom is zonnestroom nodig?

Een duurzame energiebron als zon (maar ook wind, waterkracht en aardwarmte) veroorzaakt geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot. Het meer opwekken van duurzame energie helpt in de strijd tegen klimaatverandering. Een ander voordeel is dat deze energie nooit opraakt. Dit in tegenstelling tot kolen, olie en gas.

Deelnemen aan het project?

Meer informatie of een zoncertificaat kopen? Ga hier naar onze veelgestelde vragen of kijk voor direct deelnemen op de website van Solar Greenpoint.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="98" title="false" description="false"]
  • Bekijk de privacyverklaring