Waarom zonnepanelen een goed idee zijn - Natuur & Milieu

Waarom zonnepanelen een goed idee zijn

Waarom zonnepanelen?

Zon en wind zijn eeuwige energiebronnen die altijd voorradig zijn. Dus waarom zouden we ze niet gebruiken? Zonnepanelen op je dak is daarom een slimme keuze. Met deze 100% groene energiebron, produceer je je eigen duurzame energie en draag je bij aan een duurzame wereld.

De zon geeft energie in de vorm van warmte en licht; zonnepanelen zetten dit licht om naar elektriciteit. Hoe dat werkt? Het paneel bestaat uit zonnecellen, die op hun beurt bestaan uit twee laagjes silicium. Als de zon op de zonnecellen schijnt, ontstaat er tussen die twee laagjes elektriciteit. Maar dat zorgt er nog niet voor dat je televisie werkt. Daarvoor heb je eerst een omvormer nodig. Deze brengt de stroom naar de meterkast en zet het om in wisselstroom. Via de omvormer komt de elektriciteit in de meterkast en dan kun je het gebruiken in huis. Een paneel levert per jaar genoeg energie om 2276 liter thee te zetten. Dat zijn dertig kopjes per dag!

Zonnepanelen zijn ook goed voor je portemonnee. Je energierekening wordt een stuk lager en je hebt je investering al binnen een aantal jaar terugverdiend. Door het zelf opwekken van je eigen duurzame stroom ben je ook nog eens minder afhankelijk van eventuele stroomprijsstijgingen.

Warme Huizendagen – Extra korting op zonnepanelen

Ben jij benieuwd naar zonnepanelen? Tijdens de Warme Huizendagen is het aanbod extra voordelig. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie.

BEKIJK DE EXTRA SCHERPE PRIJZEN VOOR ZONNEPANELEN

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor