De Vliegwijzer | Natuur & Milieu

De Vliegwijzer

Hoe zorg je voor minder vliegreizen binnen jouw organisatie? En hoe motiveer je werknemers om vaker de trein te nemen of een videogesprek te voeren? De Vliegwijzer biedt handvatten om internationaal reizen en werken te verduurzamen.

De Vliegwijzer voor minder en duurzamer zakelijk vliegen

Vliegen heeft een grote impact op het milieu, klimaat en de gezondheid van omwonenden van luchthavens. Met name zakelijke vliegreizen zijn een grote bron van CO2-uitstoot. Daar zit dus een goede kans voor organisaties om hun uitstoot te verlagen en veranderingen door te voeren in hun zakelijke reisgedrag. De coronacrisis dwong ons allemaal om internationaal zaken te blijven doen zonder te vliegen. Dit is het moment om het reisbeleid voor de toekomst te bepalen. In de Vliegwijzer hebben we belangrijke inzichten en ervaringen over internationaal reisbeleid op een rij gezet, zodat jouw organisatie hier ook mee aan de slag kan.

Wat staat er in de Vliegwijzer?
In de Vliegwijzer beschrijven we een stappenplan dat werkgevers kunnen doorlopen om tot verantwoord vliegbeleid te komen. Dat betekent het in kaart brengen van de CO2-reductiepotentie, het opstellen van CO2-doelen en indicatoren om voortgang te monitoren, en het vastleggen van de nieuwe reisafspraken in beleid. De wijzer geeft ook voorbeelden wat werkgevers kunnen doen om medewerkers bewuster te maken van hun reisgedrag en keuzes. Het maken van een CO2-voetafdruk per medewerker, maar ook bijvoorbeeld duurzaam reizen belonen.

Een belangrijke stap naar een duurzamere bedrijfsvoering
Deze Vliegwijzer helpt je als werkgever de bedrijfsvoering verder te verduurzamen. Hoe je dat in de praktijk brengt, leggen we uit aan de hand van praktijkvoorbeelden en een overzicht van best practices van organisaties uit de coalitie Anders Reizen. Deze wijzer is een samenwerking van Natuur & Milieu en Anders Reizen en kennispartner Climate Neutral Group.

Download de Vliegwijzer

Vul onderstaand formulier in om de Vliegwijzer in je inbox te ontvangen.

  • Bekijk de privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor