#grillenmetgroenten Challenge - Word jij GroenteGrillMaster? | Natuur & Milieu

#grillenmetgroenten challenge

De challenge is gesloten. Je kunt niet meer deelnemen, maar blijf je recept delen met #grillenmetgroenten! De winnaar wordt binnenkort bekend gemaakt.

#grillenmetgroenten challenge

Het kost veel minder energie en grondstoffen om groenten en fruit te verbouwen dan bijvoorbeeld vlees. Daarnaast stoot de teelt minder CO2 uit. Dat helpt tegen klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Kies je voor groenten en fruit uit het seizoen, dan zijn ze vaak lokaal verbouwd en leggen ze veel minder kilometers af naar de supermarkt.

Word jij de GroenteGrillMaster van 2018?

Natuur & Milieu organiseert in samenwerking met Jumbo de #grillenmetgroenten challenge. Heb jij een heerlijk recept? Post dan jouw creatie met beschrijving en foto met #grillenmetgroenten op Facebook of Instagram. Misschien roepen we jou uit tot GroenteGrillMaster 2018 en komt jouw recept in de volgende editie van Hallo Jumbo. Succes!

Tip: zet je profiel openbaar, zodat wij je inzending ook kunnen zien.

Deel jouw recept op Facebook       Deel jouw recept op Instagram

Inspiratie nodig?

Probeer dan eens deze heerlijke portobello steak met chimichurri of gegrilde aubergine met knoflook. Of wat dacht je van een zoete lekkernij als een marshmallows aarbeienspies of gezonde groente- en fruitspiezen. Klik op de link of de afbeeldingen voor het recept!

            

We hebben al veel mooie en vooral erg lekkere recepten mogen ontvangen. Zo maakte groenergras_aline een heerlijke vegan pizza met een saus van amandelmelk en kaas van pijnboompitten. Monique van Raak stuurde een van de favorieten van haar kinderen in; een gegrilde groententaart met aubergine, courgette en paprika. Debie Heijmans maakte een prachtige kleurrijke ovenschotel met wel 6 verschillende soorten groenten en rebeliciouskookt deelde haar vegan quiche met gegrilde groenten salade van pompoen, wortel en bloemkool “wings”.

        

 

Mede mogelijk gemaakt door:

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor