Beter Leven keurmerk - Thema Mest | Natuur & Milieu

Thema Mest

In de zuivelschappen van Jumbo vind je nu ook melk en yoghurt met een Beter Leven Keurmerk 1 ster. Natuur & Milieu werkte, samen met Dierenbescherming en Vogelbescherming Nederland, aan de ontwikkeling hiervan.  Het keurmerk zorgt niet alleen voor een beter leven voor koeien en kalfjes op de boerderij, maar is ook beter voor de natuur en het milieu.  

Dat betekent bijvoorbeeld dat we anders kijken naar koeienpoep. Mest is heel goed voor de bodem, maar te veel poep zorgt er voor dat al het leven in de grond en de sloten rond de boerderij dood gaat.  

Maar hoe pak je een overschot dan aan? De Beter Leven boeren hebben extra veel grasland rond hun melkveehouderij. Ze kunnen daar de mest van hun eigen koeien op kwijt. Niet teveel, maar precies genoeg, zodat de bodem er lekker vruchtbaar van wordt. De verhouding van dieren, poep en land is dus zoveel mogelijk in balans.  

Hebben ze wat over, dan delen ze dit met boeren uit de buurt. Zo voorkom je een mestoverschot. Daarmee zorgt dit keurmerk ook voor een beter leven voor de visjes in de sloten rond de boerderij.  

Benieuwd naar melk en yoghurt met een Beter Leven keurmerk 1 ster? Je vindt ze in het melkschap bij Jumbo 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.