Ga mee op Bijensafari | Natuur & Milieu

Ga mee op Bijensafari

Stop de bijensterfte!

Help de bijen

Hoeveel weet je nou echt van bijen? Met de nieuwe Bijensafari app nemen we je mee door bijenland. En zo help je ook om de bij er weer bovenop te krijgen. Want de bijensterfte is in Nederland het hoogst van heel Europa.

Bijensterfte
Door bijensterfte neemt de biodiversiteit af en wordt onze voedselzekerheid aangetast. Er zijn diverse oorzaken van bijensterfte. Een van de belangrijkste is het tekort aan voedsel: bijen moeten steeds verder vliegen om voedsel te vinden. Daar willen we samen met jou wat aan doen. Met de app Bijensafari weet je met een paar korte vragen welk type bij in jouw tuintje rondzoemt. Als je deze bij vervolgens incheckt, kan het Nederlands Centrum voor Bijenonderzoek in kaart brengen welke bijen waar zijn, en wanneer. Daarmee zorgen we ervoor dat voor bijen het juiste voedsel op de juiste plek aanwezig is.

Nuttig voor al ons eten uit de natuur
Bijen zijn heel nuttig voor de mens. Tachtig procent van de voedselgewassen wereldwijd is afhankelijk van dierlijke bestuiving door insecten zoals de bij. Zonder de bijen geen bestuiving, en zonder bestuiving geen heerlijke appels, peren, tomaten, uien, cacao, koffie en nog veel meer.

Ga mee op bijensafari!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor