Menu van Morgen - Basisprincipes | Natuur & Milieu

Menu van Morgen – Basisprincipes

We willen allemaal gezond eten, maar wel met aandacht voor dierenwelzijn en milieu. Hoe je dat doet? Eigenlijk is het best simpel. Morgen eten we alles wat we vandaag ook eten, maar dan van het een wat meer, en van het ander wat minder. Volg voor een gezond en duurzaam menu de basisprincipes van het MeNU van Morgen:

  1. Geef groenten de hoofdrol

    Groenten zitten boordevol goede voedingsstoffen, bevatten weinig calorieën en zijn bovendien licht verteerbaar.

  2. Eet met het seizoen mee

    Bijvoorbeeld Noordzeevis, groente van de akker en fruit van buiten.

  3. Kies vaker peulvruchten, noten en volkorengranen

    Deze producten zitten vol met essentiële eiwitten en vezels.

  4. Kleinere rol vlees en zuivel

    Door vlees en zuivel een kleinere rol te geven, besparen we energie, CO2-uitstoot en water. En als je het toch eet, onthoud dan: Mét keurmerken smaakt het nog lekkerder.

  5. Minder voedselverspilling

    Koop, kook en bewaar slim. Zo hoef je minder weg te gooien. Dat is beter voor het milieu én voor je portemonnee.

menu van morgen borden

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="44" title="false" description="false"]