Alles over Project A15 - Natuur & Milieu

Project A15

Van de A15 de eerste duurzame snelweg ter wereld maken, dat is het doel van project A15.

Wat is project A15

Van juni 2012 tot eind 2015 werkten Natuur & Milieu en Milieudefensie samen aan Project A15. Het doel was om van de A15, de drukke verkeersader die Rotterdam met het oosten van Nederland verbindt, de eerste duurzame snelweg ter wereld te maken door het stimuleren van het gebruik van elektrische (deel)auto’s op lokaal opgewekte stroom uit zon en wind.

In die drie jaar van Project A15 hebben we de transitie naar duurzame energie helpen versnellen en hebben we de houding van Nederlanders over elektrisch rijden, windenergie op land en zonne-energie positief beïnvloed. Het project A15 werd mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. De lessen en de  opgedane kennis en ervaringen zijn verzameld in een aantal brochures:

Project A15, de lessons learned’, met de belangrijkste lessen die geleerd zijn en de beste tips.

Voor de wind! Hoe je de handen op elkaar krijgt voor windenergie‘, met praktische tips voor burgers en beleidsmakers over hoe je een windproject tot stand brengt met draagvlak onder de bevolking.

Dichter bij de droom, evaluatie Project A15’, met tal van interviews met mensen die betrokken waren bij elektrisch rijden en bij zonne-energie.

Natuur & Milieu blijft vol inzetten op het promoten van elektrisch rijden. Onder andere via Testrijders: om vooroordelen over elektrisch rijden weg te nemen en mensen te laten ontdekken hoe prettig, praktisch en voordelig elektrisch rijden is, hebben wij de Testrijders in het leven geroepen. Natuurlijk staat het werken aan zonne- en windenergie ook blijvend hoog op de prioriteitenlijst van Natuur & Milieu staan. Zie onze Thema’s.

Milieudefensie richt zich nu op het versnellen van de energietransitie, in het bijzonder het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen en het energieneutraal maken van woningen en kantoren. Volg al het nieuws en de campagnes op milieudefensie.nl of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Ook meedoen? Graag!

  • Huur een e-Golf en kijk of een elektrische auto wat voor jou is.
  • Pak eens een deelauto: een auto ter beschikking wanneer jij die nodig hebt. Goed verzekerd en praktisch.
  • Wil je ook genieten van de voordelen van zonne-energie maar heb je geen geschikt dak? Door ZonnepanelenDelen kan je profiteren van een zonnepaneel op een ander dak!
  • Inwoners van Barendrecht kunnen zich vanaf april 2016 inschrijven op een van de 1500 zonnepanelen die binnenkort duurzame stroom op gaan wekken. Lees meer.
  • Of wat dacht je van een deel van een windmolen? Samen investeren in een molen, samen genieten van de stro
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor