Internationaal treinreizen | Natuur & Milieu

Het klimaat mag niet de prijs betalen voor CO2-vervuiling door de groeiende luchtvaart!

De luchtvaart is een van de meest vervuilende manieren van transport, maar toch blijft deze sector alleen maar groeien. Om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen, maken we serieus werk van duurzame oplossingen voor de luchtvaart en een vermindering van het vliegverkeer.

Met Schiphol als één van de drukste luchtvaarthubs in Europa en de uitbreiding van regionale luchthavens, heeft ons land het zwaar te verduren. We hebben te maken met geluidsoverlast, luchtverontreiniging door fijnstof en een flinke druk op het klimaat door de uitstoot van broeikasgassen. Vliegen is verreweg de meest klimaat intensieve manier van transport.

Voor onze gezondheid en om onze klimaatdoelen te halen, kunnen we de luchtvaart niet laten groeien.
Wij werken hard aan het verbeteren van alternatieve brandstoffen voor de luchtvaart en het verbeteren van de internationale trein. Internationale treinverbindingen moeten beter op elkaar aansluiten zodat deze kunnen concurreren met korte afstandsvluchten binnen Europa. Daarom voeren we druk uit om het vrijgeven van data te verplichten zodat landen en vervoerders beter met elkaar kunnen samenwerken.

 

De impact van luchtvaart op ons klimaat moet echt afnemen. Alternatieve manieren van reizen zijn daarbij onontkoombaar. Wilt u ons helpen?

 

doneer via Tikkie
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor