Gasmonitor 2019: Nederlandse huishoudens stappen massaal over op elektrisch koken | Natuur & Milieu

Gasmonitor 2019: Nederlandse huishoudens stappen massaal over op elektrisch koken

Elektrisch koken is ongekend populair. In 2018 koos ruim 73% van de mensen, op zoek naar een kookplaat, voor een elektrische kookplaat. Dit blijkt uit de Gasmonitor 2019, een jaarlijks onderzoek van Natuur & Milieu naar de verkoop van warmte-apparaten.

Elektrisch koken is ongekend populair. In 2018 koos ruim 73% van de mensen, op zoek naar een kookplaat, voor een elektrische kookplaat. Slechts 27% koos voor een gaskookplaat. Dit blijkt uit de Gasmonitor 2019, een jaarlijks onderzoek van Natuur & Milieu, dat de verkoopcijfers van warmte-apparaten in kaart brengt. De verkoop van warmtepompen stijgt aanzienlijk, met een toename van 27% ten opzichte van 2017. De hr-ketel blijft het meest gekozen verwarmingsapparaat.

Met de Gasmonitor onderzoekt Natuur & Milieu welke warmte-installaties Nederland aanschaft: inbouwkookplaten, hr-ketels, warmtepompen, pelletkachels, biomassaketels en zonneboilers. Hiervoor is gekeken naar de verkoopcijfers van de afgelopen zes jaar en het aantal aangevraagde subsidies (ISDE).

Bekijk het persbericht
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.