Kijken, kijken en dan pas kopen | Natuur & Milieu

Kijken, kijken en dan pas kopen

Veel elektrische apparaten zijn niet te repareren en verworden zo tot een wegwerpproduct. Wil jij een nieuw apparaat aanschaffen? Controleer eerst of je het kunt repareren!

Zie jij door bomen het apparatenbos ook niet meer? Als je op zoek bent naar een nieuw koffiezetapparaat of een stofzuiger sta je voor een schap met zoveel blinkende, beeldschone modellen. De een nog mooier dan de ander. Allemaal schreeuwen ze ‘neem mij, neem mij, ik ben de beste’. Hoe maak je dan de juiste keuze? 

Ons advies? Kijken kijken en dan pas kopen!  

Is je apparaat een vervanging van een oude? Kijk dan eerst of je oude niet gerepareerd kan worden. Je zult er versteld van staan hoe vaak apparaten weggegooid worden, terwijl een heel klein schroefje of een simpele handeling als even ontkalken de oplossing geweest was. Zonde van je geld en zonde van het apparaat.  Wist je dat je dit zelf ook kunt doen? Lees onze tips.

Wel een nieuwe? Kijk dan goed of je potentiële nieuwe aanschaf goed te repareren is. Er zijn een aantal simpele dingen waar je op kunt letten. Geen garanties, maar de kans is dan groter dat je blinkende nieuwe beauty veel langer bij je blijft! Waar je op kunt letten?

Bekijk de tool

In samenwerking met FixPart

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor