Zonnestrijd | Natuur & Milieu

Zonnestrijd

Alle scoutinggroepen over op zonnestroom. Dát is onze droom. Met de actie Scouting Zonnestrijd hielpen we scoutinggroepen op weg naar hun eigen zonnepanelen.

Scouts en zonne-energie

Scoutinggroepen en duurzame energie zijn een uitstekende match. Zonne-energie is veel beter voor het milieu, en voor de scouts is dit een mooie manier om zelf aan de slag te gaan met duurzame energie. Daarmee  besparen ze ook jaarlijks nog eens honderden euro’s op de energierekening.

Bij onze eerste Scouting Zonnestrijd, in 2014, konden vijf scoutinggroepen gratis zonnepanelen winnen. In no time meldden zich 250 scoutinggroepen. Iedereen mocht stemmen op zijn favoriet. Maar liefst 57.000 Nederlanders brachten hun stem uit.

Help je favoriete scoutinggroep aan zonnepanelen!

Om de scouts een handje te helpen, habben we een crowdfundactie opgezet. De scoutinggroepen zijn druk aan de slag gegaan met het inzamelen voor hun zonnepanelen. De scoutinggroepen hadden tot 31 oktober 2015 om het streefbedrag binnen te halen. Met de zonnepanelen kunnen de groepen zelf hun groene stroom opwekken én leren ze alles over schone energie.

Scouting Zonnestrijd is inmiddels afgelopen. In totaal is er een bedrag van ruim 18 duizend Euro opgehaald.

De ASN Bank steunt deze actie omdat zij wil bijdragen aan een veilig, leefbaar en stabiel klimaat. Eneco is leverancier van de zonnepanelen.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor