Dit heeft Zeekracht al bereikt | Natuur & Milieu

Dit heeft Zeekracht al bereikt

Natuur & Milieu heeft vanuit Zeekracht hard gewerkt aan de doelstelling en de uitrol van windenergie van zee binnen het SER Energieakkoord. In dit akkoord zijn dan ook belangrijke afspraken opgenomen over windenergie op zee. Het grootste winstpunt is de concrete en harde afspraak om 4.500 megawatt windenergie op zee te realiseren voor 2023. Daarnaast zijn we betrokken bij de vervolgroutekaart voor de doorgroei van windenergie van zee na 2023. Naast diverse onderzoeken, workshops en opiniestukken nemen we met verschillende middelen deel aan het maatschappelijke en politieke debat om de groei van windenergie van zee verder te stimuleren en de positieve effecten ervan voor Nederland te benutten en te vergroten:

Masterplan Zeekracht O.M.A.

Natuur & Milieu droomt met Zeekracht van meer schone stroom van de Noordzee. In 2008 hebben wij al, samen met het O.M.A, het architectenbureau van Rem Koolhaas, een Masterplan voor de Noordzee ontwikkeld. In dit Masterplan wordt de Noordzee omgetoverd tot een ‘duurzame accu voor Europa’, met een sleutelrol voor Nederland. Volgens dit Masterplan kan de Noordzee net zoveel duurzame energie leveren als de landen rond de Perzische Golf nu aan olie produceren. Het hele masterplan is hier te bekijken.

Internationale Architectuur Biennale

Ook heeft Zeekracht in 2016 meegewerkt aan de Internationale Architectuur Biënnale met een energieke ontdekkingsreis die mensen meeneemt naar de Noordzee in 2050. In een 3D-animatie wordt gevisualiseerd hoe het eruit kan komen te zien als de omringende landen – Nederland, Belgie, Engeland, Noorwegen, Denemarken en Duitsland – gezamenlijk de potentie van de Noordzee als bron van duurzame energie zo goed mogelijk benutten.

Interviews met gemeenten aan de kust

Zeekracht ging in gesprek met wethouder Verkaik van Velzen en wethouder Krijns van den Helder over hoe zij over windenergie op zee zien en welke kansen zij specifiek voor hun gemeenten zien.
Lees meer

Factsheets Windenergie op Zee

Natuur & Milieu heeft in samenwerking met het SER Energieakkoord en NWEA drie factsheets over windenergie van zee opgesteld: een algemene factsheet, een factsheet over de economie van windenergie van zee en een factsheet over de ecologie rondom windenergie van zee.
Lees meer

Animatiefilm over wind op zee en de belangrijkste feiten/fabels

Windenergie op zee roept soms nog een aantal vragen op. In twaalf simpele animaties geven we antwoord op alle vragen over windenergie op zee!
Lees meer

 

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor