Nationale Postcode Loterij

Natuur & Milieu hoort al sinds 1996 bij de goede doelen die op een bijdrage mogen rekenen. We ontvangen jaarlijks 1,8 miljoen euro van de Postcode Loterij: een aanzienlijke bijdrage waar we erg blij mee zijn!

De Postcode Loterij levert al vele jaren een fantastische bijdrage aan het werk van veel goede doelen in Nederland. Maar liefst 50 procent van de opbrengst van de Postcode Loterij wordt verdeeld over meer dan 95 goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van Mens en Natuur. In 2015 is een recordbedrag van 328 miljoen euro uitgekeerd. Natuur & Milieu hoort al sinds 1996 bij de goede doelen die op een bijdrage mogen rekenen. We ontvangen per jaar 1,8 miljoen euro van de Postcode Loterij: een heel mooie bijdrage waar wij erg dankbaar voor zijn.

Naast deze jaarlijkse bijdrage heeft Natuur & Milieu tijdens het Goed Geld Gala 2012 ook steun gekregen van de Postcode Loterij voor twee extra projecten. Samen met Milieudefensie ontvingen wij 4,5 miljoen voor het project Energiesnelweg A15. Dit maakt het mogelijk dat 40.000 mensen straks in elektrische auto’s over de A15 gaan rijden, die voortbewegen op langs de snelweg opgewekte, duurzame energie.

Ook ontving Natuur & Milieu in 2012 2,5 miljoen van de Postcode Loterij om Nederland beter kennis te laten maken met vleesvervangers. Met het geld deelden we 1,5 miljoen vleesvervangers uit en trekken we op het moment door het land met onze Mobiele Flexitaria. Zo laten we mensen in wijken, op scholen en bij bedrijven kennis maken met lekkere alternatieven voor vlees.

Natuur & Milieu bedankt de Postcode Loterij en al haar deelnemers voor de voortdurende steun. Met deze hulp kunnen wij samen werken aan een duurzame wereld. Meer over de Postcode Loterij en haar goede doelen vind je op postcodeloterij.nl. En volg de Postcode Loterij via Twitter en op Facebook.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="44" title="false" description="false"]