Jaarverslag 2018 | Natuur & Milieu

Jaarverslag 2018

In 2018 werkte Natuur & Milieu op de thema’s energie, voedsel, mobiliteit en grondstoffen hard aan verandering door middel van onderzoek, debat en lobby, en door initiatieven die mensen helpen bij het nemen van concrete duurzame stappen.

Natuur & Milieu heeft een uniek jaar achter de rug, waarin veel is bereikt. We hebben hard aan verandering gewerkt op de thema’s energie, voedsel, mobiliteit en grondstoffen. Onze inspanningen voor het Klimaatakkoord zijn het meest in het oog springend geweest. Maar naast het Klimaatakkoord hebben we dit jaar gewerkt aan een vijftal sleutelprojecten, waaronder onze luchtvaartcampagne voor een eerlijke prijs voor vliegen. Natuur & Milieu heeft zich met acties op ons platform Slimwoner ingezet om mensen te bewegen hun huis te isoleren. Om de bij te beschermen hebben we met Nederland Zoemt 50 gemeenten bijvriendelijk gemaakt en hebben meer dan 4.000 mensen meer dan 45.000 bijen geteld. We hebben veel aandacht gegenereerd voor het eten van minder vlees. Daarnaast hebben we binnen het project De Rijke Noordzee de eerste oesterkooien en rifballen geplaatst in een windpark op zee.  De in de jaren 2016 en 2017 doorgevoerde vernieuwing van Natuur & Milieu (o.a. reorganisatie, directiewisseling, nieuwe huisvesting en strakkere sturing op de projectfinanciën) heeft zich niet alleen vertaald in een versterkte positie in het maatschappelijke en politieke krachtenveld, maar ook in een gezondere financiële huishouding.

Benieuwd naar onze projecten en resultaten? Deze staan uitgebreid toegelicht op onze jaarverslagwebsite. Heb je wat minder tijd, bekijk dan de samenvatting.

Bekijk ons jaarverslag

Ben je op zoek naar eerdere jaarverslagen? Bekijk dan ons archief.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.