Het Menu van Morgen | Natuur & Milieu

Het Menu van Morgen

Gezond eten, met aandacht voor dierenwelzijn en milieu. Het idee: morgen eten wat je vandaag eet, maar dan meer plantaardig en minder vlees.

Waarom dit project?

Met het Menu van Morgen zetten we ons in voor gezond en lekker eten zonder de aarde uit te putten. Gelukkig is het best simpel, maar je moet het even weten. Wij maken het makkelijker en toegankelijker, want duurzaam eten hoort voor iedereen leuk te zijn!

De belangrijke pijlers zijn het tegengaan van voedselverspilling, met het seizoen mee eten en het kiezen voor lokale producten. Daarnaast vinden wij dat vlees, vis of zuivel niet langer de hoofdrol bij de maaltijd hoeft te krijgen. In plaats daarvan draait het om verse groenten. Vernieuwend, gezond, maar bovenal heel lekker.

Wat hebben we gedaan?

De basisprincipes van het Menu van Morgen komen terug in een rapport dat wij maakten met het Voedingscentrum en Jumbo. Dit rapport hebben we vertaald in een consumentenplatform. In dat platform maakten we het gemakkelijk om volgens de pijlers van het Menu van Morgen te eten. Daarnaast organiseerden we in samenwerking met Jumbo een campagne rond het eten van groenten tijdens het barbecueseizoen. Daarmee stimuleren we mensen om vaker voor groenten in plaats van vlees te kiezen.

Kortom, we gaven tips, recepten en daagden iedereen uit om heerlijke groenterecepten te delen met de #grillenmetgroenten challenge. Uiteindelijk riepen we de GroenteGrillMaster 2018 uit die een speciaal plaatsje kreeg in het Hallo Jumbo Magazine.

In lijn met het Menu van Morgen hebben we samen met Greendish Restaurants van Morgen gestart. Restaurants van Morgen is een initiatief dat zich richt op het stimuleren, inspireren en begeleiden van horecagelegenheden.

Dit is nog niet genoeg

Dankzij jullie steun hebben we in 2018 al heel wat bereikt. Maar er moet nog veel gebeuren! Met die reden willen wij ons in 2019, mede met Restaurants van Morgen, nog meer inzetten voor voedselverduurzaming. Mogen we weer op jouw steun rekenen?

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor