Natuur & Milieu krijgt ruim 10 miljoen van Postcode Loterij | Natuur & Milieu

Natuur & Milieu krijgt ruim 10 miljoen van Postcode Loterij

Natuur & Milieu mag zich al sinds 1996 tot de beneficiënten van de Postcode Loterij rekenen. Ook dit jaar ontvingen wij weer de jaarlijkse bijdrage van € 1,8 miljoen om ons werk te steunen. Wij zijn de Postcode Loterij en al haar deelnemers ontzettend dankbaar voor deze bijdrage. Deze financiële steun biedt vaak de mogelijkheid om een project stevig neer te zetten en maakt daarnaast juist die werkzaamheden mogelijk die hard nodig, maar lastig financierbaar zijn.

Daarnaast ontvingen wij dit jaar een toekenning uit het Droomfonds. Met de bijdrage van maar liefst € 8,5 miljoen kunnen wij samen met Stichting de Noordzee het project ‘De Rijke Noordzee’ groot maken. Wij zijn de Postcode Loterij en haar deelnemers enorm dankbaar voor deze kans. Dankzij het Droomfonds kunnen de organisaties voor het eerst op grote schaal de onderwaternatuur versterken in windparken op de Noordzee.

In de Noordzee zijn door menselijk ingrijpen en ziektes de natuurlijke riffen nagenoeg verdwenen. Maar binnen de windparken op de Noordzee mag niet over de bodem worden gevist. Door juist daar nieuwe levende riffen te ontwikkelen, ontstaan plekken voor schelpdieren om aan te hechten. Zo ontstaan kraamkamers die de biodiversiteit in de Noordzee een ‘kickstart’ geven.

Helft opbrengst Postcode Loterij naar goed doel
Dankzij de 3 miljoen deelnemers kan de Postcode Loterij de schenkingen doen. De helft hiervan gaat naar het goede doel: een recordbedrag van ruim 370 miljoen euro is verdeeld over 117 goede doelen. Bekijk een overzicht van alle schenkingen.

Natuur & Milieu bedankt de Postcode Loterij en al haar deelnemers voor de voortdurende steun. Met deze hulp kunnen wij samen werken aan een duurzame wereld. Meer over de Postcode Loterij en haar goede doelen vind je op postcodeloterij.nl. En volg de Postcode Loterij via Twitter en op Facebook.

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.