Natuur & Milieu is verhuisd! | Natuur & Milieu

Natuur & Milieu is verhuisd!

Van een oud monumentaal pand naar een modern, duurzaam kantoor: na 10 jaar campagnes maken, actievoeren, lobbyen en informeren vanuit de Hamburgerstraat in Utrecht verhuisden we deze week naar een verzamelpand voor organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid.

In het nieuwe pand in Utrecht zijn we in goed gezelschap, er zijn allerlei organisaties gehuisvest die zich inzetten voor een duurzame en eerlijke wereld. Voorbeelden zijn Max Havelaar, MVO Nederland, de Nederlandse WindEnergie Associatie, Oikocredit en Jantje Beton.

Een duurzaam pand

Het kantoorpand de Nieuwe Vaart is vorig jaar duurzaam gerenoveerd: zo zijn er ruim 200 zonnepanelen gelegd in combinatie met groene daken en is het pand zo aangepast dat het energielabel is opgekrikt naar label B. De overige energie kopen we uiteraard echt groen in.

Ook onze inrichting is zo duurzaam mogelijk. Zo hebben we veel van de meubels tweedehands kunnen overnemen van een bedrijf dat ermee stopte. De vloerbedekking is gemaakt van  gerecycled garen en bamboe, we hebben bewust gekozen voor energiezuinige apparatuur en verlichting en schenken fairtrade, biologische koffie en thee.

Het nieuwe kantoor zit pal tussen twee stations in, dus de meeste van onze medewerkers en gasten komen met het ov of met de fiets. Daarnaast staat binnenkort onze eigen elektrische e-Golf voor de deur! Die delen we met andere organisaties en geïnteresseerden, net als onze Testrijders.

Door de verhuizing naar dit duurzame pand besparen we niet alleen flink op energie, maar ook op de huurkosten. Zo kan een nog groter deel van onze inkomsten besteed worden aan waar we goed in zijn: het verschil maken voor een duurzamere wereld.

Elektrisch verhuisd

Als promotor van elektrisch rijden in Nederland hebben we natuurlijk gekozen voor een verhuizer die gebruik maakt van elektrische verhuiswagens. Dat verhuist niet alleen heel stil, maar ook nog eens zonder uitstoot en fijnstof. Eind 2011 had verhuisbedrijf Aad de Wit hiermee de wereldprimeur! Het wagenpark rijdt voor 100% op zon- en windenergie.

Lees hier ook het interview met onze verhuurder en eigenaar van de Nieuwe Vaart.

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="98" title="false" description="false"]
  • Bekijk de privacyverklaring