Wil jij een fiets van je werk?

Wil jij een fiets van je werk?

Heel veel werkgevers weten niet dat het fietsenplan nog steeds kan. Daar brengen we met Het Nieuwe Fietsplan verandering in. Jouw baas mag een kilometervergoeding geven van maximaal 19 cent per kilometer, belastingvrij! En hij mag ook een renteloze lening geven voor de aanschaf van een fiets. Als je de kilometervergoeding vervolgens gebruikt voor het aflossen van je lening, heb je die nieuwe fiets zo afgelost! Dus ben je enthousiast, vertel het je baas! Dan fiets jij straks fit en vrolijk naar je werk. Net als Piet Pelle.

Wat dacht je van een elektrische fiets?

Wat dacht je van een elektrische fiets?

Met het Nieuwe Fietsplan heb je die nieuwe (elektrische) fiets zo bij elkaar getrapt. Je kunt een kilometervergoeding krijgen van 19 cent, dat is de maximale vergoeding die jouw werkgever je belastingvrij mag geven. Je baas hoeft hiervoor geen ingewikkelde administratie bij te houden, maar mag jouw gewoon een vaste maandelijkse vergoeding geven op basis van het aantal dagen dat je werkt. Hoe dit precies werkt lees je onder deze pagina in de Veelgestelde vragen sectie.

Ook aan de renteloze lening worden vanuit de overheid geen voorwaarden gesteld. Je baas mag jou gewoon het bedrag lenen voor de aanschaf van een fiets. Op die manier kun jij bijvoorbeeld kiezen voor die mooie elektrische fiets! Bijvoorbeeld de nieuwe Gazelle CityZen Speed van €2.999,-. Hier vind je nog meer elektrische fietsen van Gazelle.

Kans voor ondernemingsraden

Kans voor ondernemingsraden

Heeft jouw organisatie geen fietsplan? Dan ligt daar een mooie kans om voor uw achterban een mooi resultaat te halen. Zorg dat je collega’s weer met een fiets van de zaak naar het werk kunnen.
Carolina Verspuij, trainer/adviseur Arbeid & Gezondheid SBI Formaat schreef speciaal voor ondernemingsraden een blog. Naast informatie over de stress reducerende effecten van fietsen vind u daar ook een handig te gebruiken initiatiefvoorstel waarmee u snel een nieuwe fietsenregeling op de agenda kan zetten.

Voor je werkgever