Nationale Autodeel Award 2017 | Natuur & Milieu

Nationale Autodeelaward 2017

Natuur & Milieu organiseert de Nationale Autodeel Award 2017 voor gemeenten en bedrijven: wie bereikt de meeste versnelling in autodelen? Aanmelding is nu geopend!

Vorig jaar reikte Natuur & Milieu in samenwerking met CROW-KpVV en het Ministerie van I&M de Nationale Autodeel Award 2016 uit aan de gemeente Den Haag. Dit jaar reikt Natuur & Milieu opnieuw de Nationale Autodeel Award uit aan de gemeente die autodelen het meest weet te versnellen. Nieuw is daarnaast de Nationale Autodeel Award voor bedrijven. Welk bedrijf heeft autodelen onder haar medewerkers het meest gestimuleerd?

Wie wint de Nationale Autodeel Award 2017?

In 2016 dongen 29 gemeenten mee naar de Nationale Autodeel Award; een Award voor de gemeente die het autodelen het meest versnelt. Dit jaar roept Natuur & Milieu gemeenten en bedrijven op te laten zien wat ze afgelopen jaar gedaan hebben om het autodelen te versnellen. Dat kan zijn met informatievoorziening, aanpassingen in het beleid, de aanschaf van poolauto’s of bijvoorbeeld met pilots. De mooiste initiatieven worden door een vakjury beloond met de Nationale Autodeel Award 2017.

Waarom meedoen?

Als deelnemer aan de Nationale Autodeel Award zet u autodelen binnen uw gemeente of bedrijf op de kaart. Daarnaast worden de succesvolste initiatieven opgenomen in onze communicatie over de Autodeel Award. De goede voorbeelden zullen worden gedeeld met alle deelnemers, zodat u daar ook uw voordeel mee kunt doen.

Meedoen als gemeente

Heeft uw gemeente stappen ondernomen om het autodelen in een versnelling te brengen? Ding dan mee naar de Nationale Autodeel Award 2017 voor gemeenten! Vul voor 10 november 2017 het formulier in en u doet direct mee met de verkiezing.

Aanmelden Autodeel Award voor Gemeenten

Uitreiking tijdens symposium “Autodelen op weg naar 0-emissie”

De uitreiking van de Nationale Autodeel Award vindt plaats tijdens het symposium “Autodelen op weg naar 0-emissie” op 6 december 2017. Het symposium wordt georganiseerd vanuit de Green Deal Autodelen. Alle deelnemers aan de Nationale Autodeel Award zijn van harte welkom bij dit symposium. Klik hier voor het programma en meld u aan:

Programma en aanmelden symposium

Explosieve stijging autodelen

Minder auto’s op straat en minder autokilometers – en daarmee minder uitstoot van CO2 en luchtverontreinigende stoffen- zijn enkele voordelen van autodelen. Het CROW publiceerde op 18 september 2017 de nieuwe landelijke cijfers over autodelen. Dit laat zien dat het aantal deelauto’s weer is toegenomen met maar liefst 23% ten opzichte van 2016. Een overgroot deel hiervan, 86%, is te vinden op carsharing-platforms (peer-to-peer), waar je auto’s kunt huren van particulieren. Deze deelvorm van autodelen groeide afgelopen jaar het snelst.

Meer informatie autodelen

Op autodelen.info vindt u meer informatie over autodelen zoals de 15 tips voor gemeenten om autodelen te versnellen. Klik hier voor meer informatie.

Neem contact met mij op

Bent u geïnteresseerd, maar wilt u eerst meer weten over de Award? Stuur dan een bericht naar Y.Wagter@natuurenmilieu.nl

  

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="98" title="false" description="false"]
  • Bekijk de privacyverklaring