Mobiliteit wijzers | Natuur & Milieu

Mobiliteit wijzers

Wilt u wegwijs worden op het gebied van een schoner wagenpark, ev-lease of bijvoorbeeld de juiste banden? Lees onze wijzers.

EV-Routekaart

Zakelijke vlooteigenaren zijn de aanjagers van de transitie naar emissieloze mobiliteit in Nederland. De potentie voor het verkleinen van de klimaatimpact van zakelijk rijden is enorm: woon-werkverkeer en zakelijke mobiliteit veroorzaken samen bijna de helft van de uitstoot van personenauto’s in Nederland.

In 2018 heeft Natuur & Milieu daarom in het initiatief ‘Road to Zero’ met een groep vooruitstrevende bedrijven en kennispartners  gewerkt aan het maken van een EV-routekaart. Hiermee helpen we organisaties stappen te maken naar een emissieloos wagenpark.

Ga naar de Routekaart

Fietswijzer

Voor een werkgever zijn er veel goede redenen om uw medewerkers te stimuleren vaker de fiets naar het werk te pakken. Het is goed voor het milieu, het bespaart kosten, zorgt voor minder files en natuurlijk is het uitstekend voor de gezondheid. Deze Fietswijzer helpt u een effectief fietsbeleid te ontwikkelen voor uw organisatie.

Ga naar Fietswijzer

Leasewijzer

Voor veel Nederlandse bedrijven is mobiliteit verreweg de grootste bron van CO2-uitstoot en tevens een grote kostenpost. De uitstoot van het wagenpark draagt tot wel 85 procent bij aan de totale voetafdruk. Om dit te kunnen reduceren moet er iets met die auto gebeuren, de leasewijzer helpt hierbij.

Ga naar leasewijzer
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor