Elektrisch rijden | Natuur & Milieu

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden is niet langer de toekomst: het is nu! Stil, schoon, makkelijk en leuk.

Stap in…

…en er gaat een wereld voor je open!

Elektrisch rijden. Het is niet langer een futuristisch concept, het is hier en nu, en voor iedereen. Geleidelijk aan gaan we over op de nieuwe manier van vervoeren. Schoner, stiller, en met minder CO2-uitstoot dus beter voor onze planeet. En een schoner Nederland! Een elektrische auto stoot 40 procent minder CO2 uit dan benzine- of dieselauto’s. Rijdt de auto op groene stroom, dan ben je nog beter bezig voor het klimaat en het milieu. Een elektrische auto heeft namelijk geen uitlaat waar fijnstof of stikstofoxiden uitkomen, en dus wordt onze luchtkwaliteit beter.

Ook in de overgang naar duurzaam energiegebruik is de auto een belangrijke schakel. Duurzame energie komt in pieken en dalen: wanneer het hard waait, of erg zonnig is bijvoorbeeld. Dan komt er meer energie binnen dan we op dat moment nodig hebben. De accu’s van elektrische auto’s lenen zich perfect voor de opslag van deze energie. Zo kunnen we de duurzaam opgewekte energie bewaren voor momenten waarop er weinig opgewekt wordt. Zo kun je ook in een windstille nacht gebruik maken van zon- en windenergie.

Steeds meer mensen stappen over naar een elektrische auto, en ze worden steeds beter. Ideaal voor korte afstanden, en door het landelijk dekkend laadpalennetwerk ook voor langere afstanden steeds eenvoudiger. Inmiddels hebben we al 100.000 auto’s met een stekker rondrijden. Stap je ook eens in?

Elektrisch rijden voor iedereen

Of je er nu helemaal klaar voor bent, of eerst eens voorzichtig wilt uitproberen: elektrisch rijden is er voor iedereen. Via verschillende projecten willen wij mensen kennis laten maken met elektrisch rijden.

Probeer een ritje door een auto te lenen van een van onze Testrijders, of maak gebruik van scherpe aanbiedingen en leasedeals bijvoorbeeld via Nu Elektrisch.

Testrijders

Heb je een auto nodig, of wil je gewoon eens kennis maken met elektrisch rijden? Onze Testrijders lenen graag hun volledig elektrische auto aan je uit.

Bekijk de Testrijders

Zakelijk rijden

Zakelijke mobiliteit bepaalt voor een groot deel de carbon footprint van bedrijven. Hoe krijg je grip op je uitstoot, wat zijn de mogelijkheden op het gebied van wet- en regelgeving, en welke beleidskeuzes maak je?

Wij helpen je op weg.

Mobiliteit voor bedrijven: Road to Zero

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor