Ga voor duurzaamop je bord Geef groenten de hoofdrol! Maak bewuste keuzes in je voeding. Kiezen voor minder vlees en zuivel is beter voor je gezondheid, dierenwelzijn en voor het milieu. Bekijk onze recepten Download E-kookboek Download ons gratis flexitariër e-kookboek vol met verrukkelijke recepten zonder vlees. Een dagje geen vlees eten is beter voor milieu én je portemonnee. Naar e-kookboek Eet volgens Menu van Morgen Om de wereld te kunnen blijven voeden gaan we anders eten. Morgen eten we alles wat we vandaag ook eten, maar dan van het een wat meer, en van het ander wat minder. Naar Menu van Morgen Lokaal eten volgens het seizoen Lokale producten uit het seizoen zijn een goede keus. Maar ook hier is er verschil in duurzaamheid. De milieu-impact van het productieproces is namelijk veel groter dan de impact van het vervoer. Lees de blog Voorkomvoedselverspilling Iedereen is het erover eens dat voedselverspilling doodzonde is, en toch verspillen we elk jaar per persoon zo'n 47 kilo voedsel. Alles over voedselverspilling, en wat jij kunt doen om het te voorkomen, vind je hier. Doe mee Doe de vergetengroentequiz! Krootjes, klaroen, slobberkool, topinamboer, stoppelknol. Hoe goed zit jij in je vergeten groente? Doe de quiz! Doe de quiz Vegamonitor Natuur & Milieu brengt jaarlijks de Vegamonitor uit om na te gaan of we inderdaad anders naar ons menu gaan kijken. Hoe passen we dat nieuwe lekker en gezond toe in onze dagelijkse hap? Lees meer Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, aanbiedingen en acties van Natuur & Milieu. Volg de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam eten, schone energie en slim reizen. Meld je aan