Familie van der Heijden | Natuur & Milieu

Familie van der Heijden

De familie van der Heijden heeft een groot (1.000m3) vrijstaand huis uit 1978. Het huis is volledig verbouwd en ziet er nu uit als een heel modern huis. Vader Ad van der Heijden vindt het ieders eigen verantwoording om een fijne planeet achter te laten voor de volgende generatie.

“We begonnen drie jaar geleden. Toen deden we mee met een project van de gemeente Den Bosch, energieneutraal073. De installateurs waren toen nog in de fase van het pionieren en ontdekken en praatten vooral in hun eigen straatje. Tot ik een lokale ondernemer uit Boxtel tegen kwam met een goed totaalconcept. Dat is het geworden en ik ben er prima tevreden over. Vooral  het ventilatiesysteem met in elke ruimte afzuiging op basis van CO2 bevalt goed. In de centrale luchtinlaat zit een extra fijnstoffilter waardoor er in huis schone lucht is. Alle natuurlijke ventilatieopeningen zijn nu namelijk gedicht. Onlangs is gemeten dat in de buitenlucht 2100 fijnstofdeeltjes per cm3 zitten en na de luchtinlaat slechts 1 deeltje. We wonen tegen de snelweg met een dochter met astma. Vandaar dat we hier extra blij mee zijn.”

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.