Vegetarische Fabriek - Inschrijving gesloten | Natuur & Milieu

Vegetarische Fabriek – Inschrijving gesloten

Groot succes: 2,5 miljoen is binnen!

De inschrijving voor de 5% obligatielening van de Vegetarische slager is wegens groot succes al na 3 weken gesloten. In ongekend hoog tempo is het bedrag van 2,5 miljoen euro binnengehaald, waarmee de Vegetarische Fabriek gerealiseerd gaat worden. Op 4 oktober ging de Vegetarische Slager naar de beurs met de 7-jarige obligatielening en beleggers hadden in eerste instantie tot 4 december de tijd om op de lening in te tekenen via Stichting NPEX Bewaarbedrijf. Er ontstond een ware stormloop op de obligaties, waardoor het streefbedrag van 2.499.500,- vandaag op 28 oktober al is binnengehaald. In totaal zijn er 4999 obligaties verkocht aan voornamelijk klanten van de Vegetarische Slager, professionele beleggers en onze eigen enthousiaste achterban.

Steun van Natuur & Milieu

“De impact van vlees op het milieu en de gezondheid is groot. Maar als je wilt dat mensen vaker het vlees achterwege laten, dan helpt het als het alternatief net zo goed smaakt. De Vegetarische Slager slaagt daar met hun prijswinnende vleesvervangers uitstekend in. Om een echt breed publiek te bereiken, moet echter ook de prijs omlaag” aldus Olof van der Gaag, directeur campagnes bij Natuur & Milieu, “daarom trekken we samen op in een gezamenlijke campagne om hen te helpen die eigen productielocatie te realiseren.” De Vegetarische Slager verwacht dat op termijn met een marktaandeel van 15% van de vleesmarkt , vleesvervangers concurrerend zullen zijn met vlees en bij een groter marktaandeel zelfs goedkoper. De grote interesse in de obligaties laat zien dat er veel Nederlanders enthousiast zijn om de stappen te zetten uit het MeNU van morgen, waarin de vleesvervanger een van de 10 helden is op weg naar een duurzamer eetpatroon.

Over de actie

Met het geld dat Natuur & Milieu en de Vegetarische Slager hebben binnen gehaald wordt de bouw van de eerste Vegetarische Slager Fabriek in Breda mogelijk gemaakt. Dit wordt een van de modernste voedselfabrieken ter wereld met een capaciteit van 50 miljoen vleesvervangers per jaar. Door op deze schaal te produceren kunnen de prijzen van de producten van de Vegetarische Slager uiteindelijk gaan dalen. Zo wordt een vaak genoemde drempel voor consumenten bij de keuze voor de vleesvervangers, namelijk de nu nog hogere prijs, weggenomen.
Obligatiehouders zullen een naamsvermelding krijgen op de nieuwe fabriek in Breda waarvan ze mede-grondlegger zijn. Bovendien krijgen ze 5% korting op hun aankopen in de conceptstore van de Vegetarische slager en bij online aankopen. Benieuwd naar hoe de verstrekking van de lening werkte? Ga naar onze veel gestelde vragen.

Vegetarische Slager, Jaap Korteweg: ” We zijn verrast door het snelle succes van de obligatielening. Het laat zien hoezeer beleggers belangstelling hebben voor duurzame ontwikkelingen op het gebied van het vervangen van traditionele vleesproducten door gelijkwaardige plantaardige alternatieven, zoals de plantaardige biefstuk die een enorme doorbraak kan betekenen”

De vegafabriek volgen

Wil je op de hoogte blijven van deze campagne en mogelijke vervolgacties? Laat dan hier je naam en e-mailadres achter.

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor