De Beste Duurzame Actie van 2015 | Natuur & Milieu

De Beste Duurzame Actie van 2015

Wie gun jij de titel ‘De Beste Duurzame Actie van 2015’?

Het einde van het jaar komt langzaam in zicht. Tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Ook wij blikken terug dit jaar op De Beste Duurzame Acties van 2015. Want ook dit jaar waren er weer ontzettend veel mooie duurzame acties. We hopen hiermee iedereen te motiveren er volgend jaar weer een prachtig duurzaam jaar van te maken.

Jullie hebben de afgelopen weken de kans gekregen om je favoriete acties te nomineren. Hieruit is een aantal van acht acties gekomen. Wie gun jij de titel van De Beste Duurzame Actie van 2015? Stem nu op jouw favoriet! Stemmen kan tot 22 december.

De winnaar wint naast de bokaal ook gratis advertentieruimte in de landelijke dagbladen in de maand januari. En het belangrijkste; de titel ‘De Beste Duurzame Actie van 2015’!

De stembus is gesloten. Er kan niet meer gestemd worden. Hou onze Facebookpagina in de gaten, want maandag wordt de winnaar bekend gemaakt!


Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

 • Warmetruiendag

De groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Onder dit motto nemen elk jaar weer vele honderdduizenden Nederlanders actief deel aan Warmetruiendag. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen! Heb jij dit jaar ook meegedaan? Of vind jij deze actie gewoon te gek? Stem dan nu!

KLI-infographics-wit-1
 • Wij Zijn Het Mega Zat

Geïnspireerd door het Duitse initiatief “Wir Haben Es Satt” organiseerde Estera Waas en Christel de Haas een protestmars op de dam tegen de intensieve veehouderij. Deze manier van veehouden gaat gepaard met veel dierenleed en ziekte-uitbraken. Veel dieren zien op weg naar de slachterij pas voor het eerst daglicht. Daarnaast worden bossen in Zuid-Amerika nog steeds ontgint voor het verbouwen van de gemodificeerde soja dat ons vee eet. Vind jij de inzet tegen de intensieve veehouderij de Duurzame Actie van 2015? Stem dan op ‘We zijn het Mega zat’.

logo@2x
 • Klimaatwet

De klimaatwet moet een doorbraak in het Nederlandse beleid betekenen. Deze wet regelt dat de regering ieder jaar een klimaatbegroting moet maken op dezelfde manier als de miljoenennota gebruikt wordt. De klimaatwet moet lange-termijn doelen verbinden met beleid op de korte termijn. De klimaatwet is een initiatief van Groenlinks en de PVDA. Is dit volgens jou de Duurzame Actie van 2015? Stem dan op de klimaatwet.

Beeld-klimaatwet
Afbeelding: http://www.pvda.nl/berichten/2015/11/Klimaatwet
 • Klimaatzaak

Urgenda en 900 mede-eisers hebben 24 juni de klimaatzaak gewonnen waarmee ze een strikter klimaatbeleid bij de Nederlandse Staat afdwingen. Dankzij deze zaak moet de overheid nu meer en effectievere klimaatacties ondernemen om het Nederlandse aandeel in uitstoot te verminderen. Dit is de eerste keer dat een rechter de staat verplicht om maatregelen te nemen tegen klimaatverandering. Was dit jouw favoriete Duurzame Actie van 2015? Stem dan nu!

Urgenda / Chantal Bekkers
Foto: Urgenda / Chantal Bekkers
 • Duurzame dinsdag

Op dinsdag 1 september heeft staatssecretaris Wilma Mansveld, namens het kabinet, de Duurzame Dinsdagkoffer in ontvangst genomen. Deze koffer is gevuld met 272 duurzame initiatieven van bedrijven, organisaties en burgers. De inhoud van de koffer geeft het kabinet een beeld van de duurzame trends in Nederland. Duurzame Dinsdag wordt georganiseerd door instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Vind jij het goed dat deze dag de aandacht uitging naar alle duurzame innovatieve ideeën vanuit de samenleving? Stem dan nu!

 

DUURZAMEDINSDAG03605_web

 

 • Sustainabul

De Sustainabul wordt jaarlijks in het voorjaar uitgereikt aan de universiteit of hogeschool die het beste scoort op de integratie van duurzaamheid in het onderwijs. Ieder jaar worden nieuwe inzichten gebruikt om de onderwijsinstellingen scherp te houden. Vind jij ook dat het ontzettend belangrijk is dat onderwijsinstellingen duurzaamheid integreren in hun onderwijs? Stem dan op Sustainabul als de Duurzame Actie van 2015.

Logo-SustainaBul1
 • Groene voetstappen

Groene Voetstappen is een initiatief van Klimaatverbond Nederland, een vereniging van meer dan 150 lagere overheden met een voorop lopend klimaatbeleid. Sinds 2006 verzamelen basisschoolleerlingen in Nederland jaarlijks Groene Voetstappen. Leerlingen leren zorg te dragen voor hun lichamelijke gezondheid; leren zich redzaam te gedragen als verkeersdeelnemer en als consument en leren met zorg om te gaan met het milieu. Vind jij dit een te gekke actie? Stem dan nu!

 Groene-Voetstappen-wereldbol-lint-logo-transparant

 • De Vegetarische slager

Het is de grote droom van de Vegetarische Slager om de bio-industrie overbodig te maken. Slager Jaap Korteweg maakt plantaardig vlees dat niet van echt te onderscheiden is. Het vlees heeft de structuur, de smaak, de beleving en voedingswaarde van echt vlees. In veel supermarkten liggen de producten al in de schappen en in steeds meer horecagelegenheden heeft ze op het menu. Heb jij ze al geprobeerd en vond je ze lekker? Stem dan nu!

Foto_jaap wortels_web
 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor