Recept: Zoete aardappelen van de BBQ | Natuur & Milieu

Recept: Zoete aardappelen van de BBQ

Met kikkererwten en tahini-yoghurt

De zoete aardappel mag zeker niet ontbreken tijdens het barbecueën. De rokerige smaak van de barbecue in een gepofte zoete aardappel en gevuld met kikkererwten en frisse granaatappelpitjes. 

Ingredienten

  • 4 mediumgrote zoete aardappels
  • 1 grote knoflookteen
  • 1 sjalot
  • 400 gr kikkererwten
  • 75 gr babyspinazie
  • klein bosje dille, fijngesneden
  • zest en sap van 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 60 gr Griekse yoghurt
  • 2 el tahini
  • 20 gr pijnboompitten, geroosterd in een droge pan
  • 110 gr granaatappelpitjes

Bereiding

Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie en leg deze 35-45 minuten direct op de hete kolen van de barbecue. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. (Als alternatief kan je de aardappels ook in de oven poffen. Verwarm de oven voor op 200°C en plaats de in folie verpakte aardappelen op een grote bakplaat. Bak in de oven gedurende 45 min tot 1 uur.)

Verwarm ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook en sjalot toe en bak tot deze zacht zijn en roer de kikkererwten en spinazie erdoor. Voeg daarna de dille toe en roer door.

Met het citroensap, de schil en 3 el olijfolie in een kleine kom. Breng op smaak met zout en peper en roer het kikkererwtenmengsel erdoor. Pureer dit met een aardappelstamper tot de kikkererwten geplet zijn. Meng de yoghurt en tahini in een andere kleine kom en breng op smaak met zout.

Snijd de aardappelen in de lengte open. Vul met het kikkererwtenmengsel, schep de tahini-yoghurt erover en garneer met de pijnboompitten en granaatappelpitjes. Eet smakelijk!

Bron: BBC Good Food

Tips

Ga goed voorbereid het weekend (en de zomer!) in met alle tips en inspiratie rondom grillen met groenten! Lees hoe je ook fruit kunt grillen op de barbecue en dips voor je stokbrood. Met onze tips kan het niet mislukken.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.