Vattenfall wint tender voor windpark Hollandse Kust Zuid

Vattenfall wint tender voor ontwikkeling tweede subsidieloze windpark in Nederland

Energiebedrijf Vattenfall heeft de tender gewonnen voor de ontwikkeling van het tweede subsidieloze windpark op de Noordzee. Het gaat om het offshore windgebied Hollandse Kust (zuid), kavels 3 & 4. Deze liggen op ongeveer 18,5 km voor de kust van Zuid-Holland. Het gebied zal vanaf 2023 gaan voorzien in duurzame stroom voor ongeveer 1 miljoen huishoudens. In maart 2018 won Vattenfall ook al de tender voor ontwikkeling van Hollandse Kust (zuid) kavels 1 & 2.

De Rijksoverheid wil dat in 2030 minimaal 40% van alle gebruikte energie in Nederland uit windenergie uit zee komt. Lees hier meer over deze ambities. Op korte termijn zijn meer windparken op zee nodig om aan deze doelstelling te kunnen voldoen. Natuur & Milieu feliciteert Vattenfall met het winnen van de tender voor het nieuwe windpark. Het is goed nieuws dat de we volgende stappen kunnen zetten met de uitbreiding van wind op zee en dat natuurbescherming en biodiversiteit daarbij aandachtsgebieden zijn.

windkaart hollandse kust zuid

Afbeelding: In de buurt van het bestaande windpark Luchterduinen van Eneco bouwt Vattenfall al windpark Hollandse Kust (zuid) kavels 1 & 2. Nu heeft het bedrijf ook de tender gewonnen voor het bouwen van kavels 3 & 4. (Bron)

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor