Recept: Tortilla's met spruitjes | Natuur & Milieu

Recept: Tortilla’s met spruitjes

Pompoen en appels krijgen in de herfst vaak meer aandacht dan de spruitjes. En dat terwijl ook spruitjes Neerlands trots is! Spruitjes groeien namelijk op de Nederlandse akkers en liggen te wachten in de supermarkt tot je ze koopt. Je kunt alle kanten op met spruitjes. Gewokt of geroosterd, in stamppotten of roerbakgerechten. Het kan allemaal!

Een tortilla met spruitjes lijkt misschien een gekke mix van Mexicaans en Nederlands, maar deze unieke combinatie is gezond en verrassend lekker!

Ingredienten

Voor 12 taco’s

  • 800 gr spruitjes
  • 400 gr rode kool
  • 400 gr worteltjes
  • 2 el appelazijn
  • 2 el plantaardige mayonaise
  • 1 tl gemalen chilipoeder
  • Sap van 1 limoen
  • 400 gr zwarte bonen
  • 12 maïstortilla’s
  • 1 el olie
  • Fijn zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C en leg bakpapier in een bakplaat. Snijd de spruitjes doormidden en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met olie en zout en rooster ze in de oven voor 15-20 minuten. Snijd de rode kool en wortel in dunne plakjes en meng deze in een kom. Voeg de appelazijn toe, bestrooi met zout en meng goed door elkaar.
Meng in een kleine kom de mayonaise, chilipoeder en limoensap. Roer tot een gladde massa. Verwarm de zwarte bonen in een klein pannetje en bak de tortilla’s in een droge koekenpan.
Verdeel de zwarte bonen uit op de warme tortilla’s, en schep het koolmengsel en geroosterde spruiten erop. Serveer met de saus. Eet smakelijk!

Bron: Oh My Veggies

Tips

  • Probeer ook eens spruitjes met bijvoorbeeld granaatappelpitjes! Op dit Pinterestbord vind je meer lekkers voor in de herfst
  • Ondanks dat spruitjes erg veelzijdig en lekker zijn, is onze groente van deze maand pompoen!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor