Stem op 23 mei voor een duurzame toekomst | Natuur & Milieu

Stem op 23 mei voor een duurzame toekomst

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen op donderdag 23 mei hun stem uitbrengen voor de Europese verkiezingen. Maar waarom is jouw stem zo belangrijk? En waar kun je op letten als je wilt stemmen voor een duurzame toekomst?

Op donderdag 23 mei mogen we in Nederland weer naar de stembus. We mogen dan onze vertegenwoordiging kiezen in het Europees Parlement voor de komende vijf jaar. Bij Natuur & Milieu vinden we het heel belangrijk dat er die dag zoveel mogelijk mensen stemmen. Klimaatverandering, biodiversiteit, schone lucht en schoon water trekken zich immers niets aan van landsgrenzen. Stem daarom op 23 mei en kies voor een partij waaraan we een duurzame toekomst in Europa kunnen toevertrouwen!

Waarom zou ik op 23 mei gaan stemmen?
Het Europees Parlement stemt over alle Europese regelgeving, waardoor het parlement grote invloed heeft op de situatie in Nederland en alle andere lidstaten. Dit geldt onder meer voor belangrijke onderwerpen zoals migratie, economische ontwikkelingen en klimaatverandering. Door te stemmen kun je je direct uitspreken voor een duurzame toekomst in Europa en Nederland. Ga daarom vooral stemmen op donderdag 23 mei!

Hoe kies ik op wie ik ga stemmen?
Het is belangrijk om een partij te kiezen die het beste bij jouw ideeën past. Wil je stemmen voor een duurzame toekomst? Dan zijn er een aantal standpunten waar je op kunt letten bij deze verkiezingen. We hebben deze punten onderverdeeld in drie belangrijke natuur- en milieuthema’s: klimaat, landbouw en plastic. Op de website van ProDemos kun je een stemwijzer invullen die je helpt bij het maken van je keuze. Hieronder geven we ook tips voor de stemwijzer. Op de websites van de meeste partijen kun je hun verkiezingsprogramma met standpunten vinden.

Op welke standpunten moet ik letten?

 • Voor een schoner klimaat: let op standpunten vóór duurzame energie, elektrisch vervoer en een CO2-prijs.
  >> Lees meer
 • Voor een duurzame landbouw: let op standpunten vóór een groenere landbouw met aandacht voor de dieren, het landschap en het inkomen van boeren.
  >> Lees meer
 • Voor minder plastic: let op standpunten vóór de circulaire economie, hergebruik van grondstoffen en extra maatregelen tegen plastic vervuiling.
  >> Lees meer

Wil je eerst meer weten over de verkiezingen? Lees dan bijvoorbeeld de verkiezingskrant.

 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor