Soepen tegen verspilling | Natuur & Milieu

Soepen tegen verspilling

Soep is de ideale manier om van je restjes af te komen!

In Nederland gooien we thuis gemiddeld 47 kg eten per persoon per jaar weg. Dat zijn geen schillen en botjes, maar eetbaar voedsel! Daarvan zit ruim 5 kg nog in de verpakking of schil wanneer het wordt weggegooid. Dit is 14% van het totale voedsel dat we kopen, wat gelijk staat aan € 2,5 miljard aan eetbaar voedsel. Dit moet anders!

Soep is de ideale manier om van je restjes af te komen. Of het nu om groente draait, of om restjes pasta, rijst, bonen, brood of kaas. Doordat het niet meer uitmaakt of iets slap of hard is kun je alles erin kwijt. Oké, misschien niet alles bij elkaar, maar als je de juiste combi’s maakt, is restjes opmaken echt genieten. Met deze soepen in je repertoire ga je uitkijken naar bepaalde restjes, gegarandeerd!

Radijsblad, spinazie en kaas over?

Probeer dan deze bladgroentesoep met spinazie. Word je sterk van 😉
recept

Noedels en restjes groente over?

Maak dan deze Thaise noedelsoep. Helpt bij je weerstand bij de wat koudere dagen.
noedelsoep

Knolselderij over?

Maak dan deze knolselderijsoep met walnoten en tijm. Heerlijk romig en met de crunch van walnoten. Perfectie!
JM5WK1-knolselderijsoep(1)

Restje bloemkool of parmezaanse kaas over?

Probeer deze smaakvolle appel-bloemkoolsoep met hazelnotengremolata. Binnen 30 minuten een lekkere herfstsoep die verrassend smaakt.
Appelcider-bloemkoolsoep

Wortel(groen) over?

Deze geroosterdewortelsoep met bladgroenpesto. Gebruik je alles van de wortel! En het smaakt verrukkelijk.
wortelsoep

Heb je aardappel(schillen) en spruitjes over?

Maak dan eens deze soep van geroosterde knoflook en aardappel, met knapperige spruitjes. Lekker zachte, romige soep voor de herfstmaanden, of het hele jaar door natuurlijk!
aardappelsoep

Oud brood, kool, bonen, aardappels en wortels in huis?

Probeer deze Italiaanse Ribollita met bijvoorbeeld savooiekool, biet, en bonen. Deze soep stamt uit de middeleeuwen en zorgde toen al dat er niet veel voedsel verspild werd.
ribollita

Komkommer en courgette over?

Deze komkommergazpacho (koude soep) is fris en simpel te maken. Lekker met rucola, basilicum, limoen of munt!
komkommergazpacho

Restje pompoen, winterpeen of zoete aardappel over?

Deze mooie oranje soep met zoete aardappel, pompoen en winterpeen is heerlijk met wat kokosmelk of gember.
Soep van pompoen, wortel, zoete aardappel

 

Meer soepen vind je op ons Pinterestboard!

Laat je ons weten wat jij ervan hebt gemaakt?

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="98" title="false" description="false"]
  • Bekijk de privacyverklaring