Gestoofde schorseneren: de vergeten groente | Natuur & Milieu

Recept: Schorseneren met hazelnoten en bieslookolie

Goedkoop en simpel kan zo lekker zijn!

De naam ‘armeluisasperge’ doet de schorseneer enorm tekort. Schorseneren zijn goedkoop maar valt niet te vergelijken met asperge, behalve de vorm en de kleur dan. Deze wintergroente is volop te krijgen in Nederland en sluit aan bij de trend van de vergeten groentesoorten. Het proberen zeker waard!

Ingredienten

Voor zes personen

  • 1 kilo schorseneren (duurzame keuze in maart)
  • 1 biologische citroen
  • 150 gram geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • bosje bieslook
  • 45 gram hazelnoten
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Knijp als eerst de citroen uit boven een grote kom, met wat schil (zest) en 6 kopjes water. Schil daarna schorseneren (Tip: trek handschoenen aan, het sap wat vrijkomt kan nogal kleverig zijn), snijd de uiteinden eraf en snijd ze in de lengte en door de helft. Leg vervolgens de schorseneren tijdens dit proces in het citroenwater om te voorkomen dat ze bruin verkleuren.

Vet dan een brede braadpan licht in en leg de schorseneren met het snijvlak naar beneden in de pan. Kruid met zout en peper, en voeg de laurierblaadjes toe. Voeg daarna water toe zodat de groente voor 2/3 onder water ligt. Dek af met bakpapier waar je een klein luchtgaatje in maakt. Zet op het vuur tot het vocht grotendeels verdampt is en de schorseneren gaan kleuren.

Pureer de bieslook met de olijfolie. Rooster de hazelnoten en hak grof.

Serveer de schorseneren met de bieslookolie, hazelnoten en geitenkaas. Eet smakelijk!

Bron: Schrotundkorn.de

Tips

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor