Recept: Bloemkoolcouscous

Voor een gezonde start van het jaar!

Om het nieuwe jaar te beginnen een lekker couscousrecept. Dit vegetarische gerecht met bloemkool en aubergine kan zowel als (late) lunch of avondmaaltijd. Genieten!

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 250 gr biologische couscous
  • 2 dl extra vergine olijfolie
  • 1/2 bloemkool (verantwoorde keus in januari)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 2 el gekookte kikkererwten
  • 1 rode ui
  • 1 aubergine
  • 1 citroen
  • snufje zout en peper
  • 2 takjes koriander
  • 2 takjes verse munt
  • 4 pitabroodjes
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm (vers of gedroogd)

Bereiding

Breng 3 dl water aan de kook. Meng de couscous in een kom met 2 el olie. Giet net zoveel kokend water op de couscous zodat deze net onder staat en laat 5 minuten wellen.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snipper de knoflook. Bak in de olie de knoflook en bloemkool in 2 minuten beetgaar. Hak ondertussen de peterselie. Roer de couscous los met een vork. Schep de bloemkool, peterselie en kikkererwten erdoor en breng op smaak met ruim citroensap, wat olijfolie, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de aubergine in plakken en de ui in halve ringen. Halveer de pitabroodjes en snijd de helften in vieren. Besprenkel deze met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, tijm en sesamzaad. Bak de aubergine en ui bruin in ruim olie in de koekenpan. Bestrooi met peper en zout. Rooster intussen de broodjes in 5 minuten in de oven. Schep de salade op een schaal met daarop de gebakken aubergine en ui. Scheur er munt en koriander boven en steek de broodjes erin.

Eet smakelijk!

Bron: ZTRDG

Tips:

Meer recepten met bloemkool vind je op ons Pinterestboard!

 

Meer lekkere recepten?

Met onze Goed Eten nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de lekkerste duurzame recepten en een heleboel leuke tips en weetjes over gezond en duurzaam eten. Schrijf je in:

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="44" title="false" description="false"]