Bloemkool Recept: Bloemkoolcouscous | Natuur & Milieu

Recept: Bloemkoolcouscous

Een heerlijk vegetarisch recept!

We hebben weer een heerlijk recept gevonden met bloemkool. Dit vegetarische gerecht met couscous en aubergine kan zowel als (late) lunch of avondmaaltijd. Genieten!

Ingrediënten voor het recept met bloemkool en couscous

Voor 4 personen

  • 250 gr biologische couscous
  • 2 dl extra vergine olijfolie
  • 1/2 bloemkool (verantwoorde keus in juli)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1 tl tijm (vers of gedroogd)
  • 2 el gekookte kikkererwten
  • 1 rode ui
  • 1 aubergine
  • snufje zout en peper
  • 1 citroen
  • 2 takjes koriander
  • 2 takjes verse munt
  • 4 pitabroodjes
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl paprikapoeder

Bereiding

Breng als eerst 3 dl water aan de kook. Meng vervolgens de couscous in een kom met 2 el olie. Giet dan net zoveel kokend water op de couscous zodat deze net onder staat en laat 5 minuten wellen.

Snijd vervolgens de bloemkool in kleine roosjes en snipper de knoflook. Bak in de olie de knoflook en bloemkool in 2 minuten beetgaar. Hak ondertussen de peterselie. Roer de couscous los met een vork. Schep daarna de bloemkool, peterselie en kikkererwten erdoor en breng op smaak met ruim citroensap, wat olijfolie, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd vervolgens de aubergine in plakken en de ui in halve ringen. Halveer de pitabroodjes en snijd de helften in vieren. Besprenkel deze met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, tijm en sesamzaad. Bak de aubergine en ui bruin in ruim olie in de koekenpan. Bestrooi met peper en zout. Rooster intussen de broodjes in 5 minuten in de oven. Schep de salade op een schaal met daarop de gebakken aubergine en ui. Scheur er munt en koriander boven en steek de broodjes erin.

Eet smakelijk!

Bron: ZTRDG

Bekijk ook de onderstaande tips van Natuur & Milieu.

Tips

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="44" title="false" description="false"]