Ratatouille Recept - Zomerse ratatouille | Natuur & Milieu

Recept: Zomerse ratatouille

Als je een moestuintje hebt, weet je het: het oogstseizoen is voorzichtig begonnen! Ook in de supermarkt en op de markten zie je het terug: de zomer werpt zijn vruchten af. Letterlijk! Al dat lekkers is nu op zijn best. En daar gaan we iets prachtigs mee maken wat ook nog eens heerlijk is. Ratatouille!

Ingredienten

  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 2 theelepels olijfolie
  • 200 ml room
  • eetlepel witte wijn
  • een kleine ui, gesneden
  • 1 courgette
  • 30 gram parmezaan, geraspt
  • 1 bol knoflook, liefst wilde
  • 1 gele courgette
  • tijm
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • parmezaanse kaas voor garnering
  • stevig brood, voor erbij

Bereiding

Verwarm als eerst de oven voor op 200 graden.

Snij daarna de top van de bol knoflook zodat de teentjes openliggen. Leg vervolgens de bol op aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie, knoop het pakketje dicht en rooster 25 minuten in de oven.

Als de bol zacht is kun je alle teentjes er makkelijk uit persen. Wacht wel even tot hij is afgekoeld. Prak daarna de knoflooktenen in een sauspannetjes tot pulp, en meng met de room, wijn, ui, wat zout en peper. Als het begint te bubbelen meng je de parmezaan erdoor en laat smelten. Voeg dan een klein beetje verse thijm toe. Deze saus wordt je smaakmaker! Schenk hem daarna in de ovenschaal waar je je ratatouille in gaat bereiden

Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snij alle groenten in plakjes en schik ze in de ovenschaal met de saus, om en om voor een feestelijk kleurenpalet. Besprenkel de groenten met wat zout, peper, en eventueel wat kruiden naar smaak. Draai de oven terug naar 190 graden en bak de ratatouille in 35-40 gaar.

Beleg ten slotte wat broodjes met geitenkaas en serveer bij de ratatouille. Deze kan warm of koud. Smakelijk!

Recept via The Food Charlatan.

 

Eet smakelijk! Laat je ons weten wat je ervan vond?

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor