Zoet-hartige spruitjes met appel recept | Natuur & Milieu

Recept: Zoet-hartige spruitjes met appel

Zoet-hartig eenpansgerecht, in een handomdraai op tafel!

September is de maand waarin we afscheid nemen van de zomer en de herfst haar intrede doet, met alle heerlijke verse producten uit het seizoen. Bijvoorbeeld Neerlands trots, de appel! Daarom hieronder het recept zoet-hartige spruitjes met appel.

In 30 minuten staat dit lekkere en makkelijk te maken eenpansgerecht op tafel met spruitjes en appel. Als je normaal niet zo van de kleine groene koolsoort houdt, probeer dit dan eens! Door de smaken van de zoete aardappel en appel is het niet te overheersend. Hieronder een overzicht van de ingrediënten van het recept, dit is voor vier personen.

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 6 el ongezouten boter in blokjes
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1/2 tl zout
  • snufje peper
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 350 gr zoete aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 zak spruitjes (á 500 gr)
  • 1 grote appel, in stukken gesneden
  • hand pecannoten
  • optioneel: parmezaanse kaas om te garneren

Bereiding

Verhit als eerst 2 eetlepels boter in een grote steelpan (of wok) op medium vuur met zout en peper. Fruit vervolgens de sjalot aan met het balsamicoazijn. Voeg daarna de schoongemaakte spruitjes en zoeteaardappelblokjes toe met weer 2 eetlepels boter. Bak dan dit voor 10 tot 12 minuten tot de aardappels en spruitjes bruin en zacht worden. Voeg dan de appel, pecannoten en de laatste 2 eetlepels boter toe. Bak dit nog 3 tot 5 minuten tot de appel zacht is geworden. Serveer eventueel met parmezaanse kaas. Eet smakelijk! Geniet van de heerlijke en gezonde maaltijd!

Bron: Pass Me Some Tasty

Bekijk ook nog de onderstaande tips van Natuur & Milieu.

Tips

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="44" title="false" description="false"]