Recept: wortel quinoa burgers met rodekool en tzatziki

Recept: Wortel-quinoaburgers

Unieke kleurrijke vegaburgers!

Soms heb je gewoon trek in heerlijke burgers. Wij vonden dit recept voor unieke vegaburgers, gemaakt van wortel en quinoa. Zeker de moeite waard. Echt een aanrader voor vanavond, of morgen of overmorgen. 😉

Ingredienten

  • Een halve rode kool
  • 3 tl rijstazijn
  • ½ tl sesamolie
  • 1 tl notenolie
  • zout en peper

Voor de tzatziki:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 komkommer
  • 2 tl fijngehakte munt
  • 200 ml volle yoghurt

Voor de burgers:

  • 6 wortels fijngehakt
  • 300 gram quinoa
  • 2 tl tahini*
  • 2 eieren
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl sriracha*
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 75 gram fijn gesneden ui
  • 2 tl limoensap
  • 1 teentje knoflook
  • 225 gram panko/bruidkruim
  • 8 tl plantaardige olie
  • 6 broodjes

Tahini is een pasta gemaakt van sesamzaad en verkrijgbaar in de supermarkt. Sriracha is een hete chilisaus die ook verkrijgbaar is in de supermarkt.

Bereiding

Snij als eerst de rodekool en meng dit met de rijstazijn, sesamolie en notenolie in een grote kom. Breng het vervolgens op smaak met wat zout en peper. Laat dit tenminste 2 uur marineren en hussel alles om het halfuur goed door elkaar.

Ondertussen pers je de knoflook uit en meng dit samen met de komkommer, munt en yoghurt in een kommetje. Ook de tzatziki breng je op smaak met zout en peper.

Meng vervolgens alle ingrediënten voor de burgers door elkaar. Roer dit goed door en breng op smaak met zout en peper. Je kunt dit eventueel ook even kort met de keukenmachine doen.

Verdeel daarna het mengsel in zes gelijke delen en vorm hier burgers van. Doe dit voorzichtig, want het mengsel valt snel uiteen! Nu kunnen we de burgers gaan bakken! Verwarm hiervoor de helft van de olie in een pan. Bak de burgers per drie aan beide kanten in 5-7 minuten, totdat de burgers goudbruin kleuren. Laat de burgers vervolgens uitlekken op keukenpapier.

Nu kan je de burgers gaan serveren! Leg ze op een broodje en top af met geroosterde sesamzaadjes, sla en tzatziki. Een echte kleurrijke smaakmaker!

Recept via Rhubarbarians

Eet smakelijk! Laat je ons weten wat je ervan vond?

 

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor