Recept: ragout van kikkererwten en paddestoelen | Natuur & Milieu

Recept: ragout van kikkererwten en paddestoelen

Zet je schrap: deze ragout laat zien hoe het veganistisch kan! Laat je verassen door het samenspel van de natuur met de juiste vleesvervanger.

Een veganistische ragout, kan dat? Met deze heerlijke ragout van champignons, kikkererwten (een goede vleesvervanger) en rozemarijn op toast ontdekken we weer een nieuwe mogelijkheid! Het is een simpel gerechtje, maar zeker de moeite waard om het uit te proberen.

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 1 eetlepel olie
  • 1 sjalotje
  • 1 takje rozemarijn (bijvoorbeeld vers uit je eigen moestuintje)
  • 250 gram biologische champignons
  • Een scheutje sherryazijn
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1-2 theelepels veganistische Worcestershiresaus (te koop bij onder andere bio-, en natuurvoedingswinkels)
  • Een potje kikkererwten (uitgelekt en gekookt, 200 gram)
  • Een blokje groentebouillon
  • 1/2 theelepel maizena of 1 1/2 eetlepel bloem voor de binding
  • Een scheut ongezoete magere melk (probeer eens cashewmelk)
  • 2 dikke sneetjes lekker brood (bijvoorbeeld oerbrood bio granen), of polenta, puree of pasta om te serveren
  • Wat zout en peper naar smaak

Bereiding

Verhit allereerst wat olie in de pan en voeg de sjalotjes eraan toe. Ris de naaldjes van je takje rozemarijn en snijd fijn. Was de champignons goed schoon, snijd ze in reepjes. Voeg beide ingrediënten toe aan de sjalotjes in de pan. Marineer dit vervolgens met een scheutje sherryazijn, een eetlepel tomatenpuree, 1 of 2 theelepels veganistische Worcestershiresaus en het potje kikkererwten. Roer het even goed door elkaar. Laat dit vervolgens 3 minuutjes doorsudderen totdat het vocht ietwat is ingetrokken en de champignons heerlijk zacht gebakken zijn. Doe er vervolgens de melk bij en roer het goed door.

Maak ondertussen een dun sausje van de maizena en wat vocht uit de pan in een apart bakje. Zodra dit goed gemengd is, doe je het sausje in de pan erbij en blijf je het goed doorroeren op laag vuur. Het sausje moet ietwat verdikken. Gebruik je bloem, zeef dit dan direct in je pan. Haal het pan van het vuur en rooster je boterhammen. Serveer de ragout bovenop je toast, polenta, puree of door wat lintpasta in een wat dieper bord. Breng je ragout op smaak met wat peper en zout. Eet smakelijk!

Bekijk hier het recept.

Bronnen: Thefirstmess

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
<div class='gf_browser_unknown gform_wrapper' id='gform_wrapper_186' ><div id='gf_186' class='gform_anchor' tabindex='-1'></div><form method='post' enctype='multipart/form-data' id='gform_186' action='/blog/recept-vegan-ragout/#gf_186' data-abide > <div class='gform_body'><ul id='gform_fields_186' class='gform_fields top_label form_sublabel_below description_below'><li id='field_186_1' class='gfield gfield_contains_required field_sublabel_below field_description_below gfield_visibility_visible' ><label class='gfield_label' for='input_186_1' ><span class='gfield_required'>*</span></label><div class='ginput_container ginput_container_email'> <input name='input_1' id='input_186_1' required type='email' value='' class='medium' placeholder='voorbeeld@emailadres.nl' aria-required="true" aria-invalid="false" /> </div></li><li id='field_186_2' class='gfield gform_validation_container field_sublabel_below field_description_below gfield_visibility_visible' ><label class='gfield_label' for='input_186_2' >Name</label><div class='ginput_container'><input name='input_2' id='input_186_2' type='text' value='' autocomplete='off'/></div><div class='gfield_description' id='gfield_description__2'>Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.</div></li> </ul></div> <div class='gform_footer top_label'> <input type='submit' id='gform_submit_button_186' class='gform_button button' value='Aanmelden' onclick='if(window["gf_submitting_186"]){return false;} if( !jQuery("#gform_186")[0].checkValidity || jQuery("#gform_186")[0].checkValidity()){window["gf_submitting_186"]=true;} ' onkeypress='if( event.keyCode == 13 ){ if(window["gf_submitting_186"]){return false;} if( !jQuery("#gform_186")[0].checkValidity || jQuery("#gform_186")[0].checkValidity()){window["gf_submitting_186"]=true;} jQuery("#gform_186").trigger("submit",[true]); }' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='is_submit_186' value='1' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='gform_submit' value='186' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='gform_unique_id' value='' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='state_186' value='WyJbXSIsIjUzYTVmOWI1MGFlZDU4ZjI0NzYwYTBhZDY0NTJkZjJiIl0=' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='gform_target_page_number_186' id='gform_target_page_number_186' value='0' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='gform_source_page_number_186' id='gform_source_page_number_186' value='1' /> <input type='hidden' name='gform_field_values' value='' /> </div> </form> </div><script type='text/javascript'> jQuery(document).bind('gform_post_render', function(event, formId, currentPage){if(formId == 186) {if(typeof Placeholders != 'undefined'){ Placeholders.enable(); }} } );jQuery(document).bind('gform_post_conditional_logic', function(event, formId, fields, isInit){} );</script><script type='text/javascript'> jQuery(document).ready(function(){jQuery(document).trigger('gform_post_render', [186, 1]) } ); </script>