Vegan quesadillas recept met hummus en guacamole | Natuur & Milieu

Recept: Vegan quesadillas

Deze no-queso quesadilla's met hummus en guacamole zijn lekker krokant van buiten en heerlijk smeuïg van binnen!

Deze no-queso quesadillas zijn een heerlijke en ook nog eens gezonde variant op de originele quesadillas, de Tex Mex equivalent van de tosti. De hummus maakt ze lekker smeuïg, de rest van de vulling is super gezond en de guacamole maakt het helemaal af!

Ingredienten

voor 6 quesadillas

  • 1  portie/bakje hummus
  • 6 tortillawraps
  • 1/2 pot gegrilde paprika’s
  • 300 gram bevroren spinazie (die je eerst laat ontdooien)
  • 1/2 rode ui
  • handjevol zwarte olijven
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl koriander
  • 1 eetlepel edelgistvlokken (optioneel)

Guacamole:

  • 2 rijpe avocado’s
  • sap van een halve citroen of limoen
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • Een stukje rode peper
  • paprikapoeder

Bereiding

Maak eerst de guacamole. Snijdt daarvoor de ui, knoflook, tomaat en rode peper heel fijn. Prak in een bakje de avocado’s en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Maak naar smaak af met peper en zout.

Maak dan de vulling. Snijdt de gegrilde paprika’s, ui en olijven en doe samen met de spinazie, kruiden, peper en zout (en eventueel de edelgistvlokken) in een kom en roer door.

Maak dan de quesadillas. Dit doe je door een wrap neer te leggen en (niet te zuinig) helemaal te bestrijken met hummus. Beleg vervolgens één helft met het groentemengsel en vouw de wrap dubbel. Doe dit voor alle 6 de wraps.

Bak nu de wraps op middelhoog vuur in een droge koekenpan of grill (kan met twee tegelijk). Draai na een paar minuten om en bak door totdat de wraps mooi goudbruin en krokant zijn.

Serveer de quesadillas met de guacamole. Eet smakelijk!

Bron: De Groene Meisjes
Beeldbron: Veganheaven.org

Tips

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor