Recept: Thaise soep | Natuur & Milieu

Recept: Thaise soep

Tom yum is een heldere, zuur-pikante soep uit de Thaise keuken. Het wordt vaak gezien als een van de bekendste Thaise gerechten!

Ingredienten

  • 15 ml kokosolie
  • 1 steel citroengras
  • 1/2 ui
  • 9 gr gember
  • rode chilipepers
  • 105 gr shiitake
  • 4 teentjes knoflook
  • 45 gr groene currypasta
  • 1440 ml bouillon
  • 120 ml kokosmelk
  • 2 medium limoenen
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 30 ml sojasaus
  • 12 gr ahornsiroop
  • Noedels of groentenoedels (bijvoorbeeld courgette)
  • Srirachasaus
  • Verse koriander
  • Krokante tofublokjes (optioneel)

Bereiding

Verwarm een ​​grote pan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Snijd het citroengras in de lengte door en door midden door en voeg deze met de gesnipperde ui toe. Fruit 5 minuten tot de uit glazig is. Snijd ondertussen de verse gember, chilipepers, shiitake en knoflook in kleine stukjes en voeg deze met de currypasta toe en roer. Voeg vervolgens de bouillon, kokosmelk, een paar plakjes limoenschil, tomaten, sojasaus en ahornsiroop toe en roer. Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur lager, laat het afdekken en kook gedurende 10-15 minuten.

Voeg het sap van de limoenen toe en roer. Laat nog een paar minuten sudderen. Proef en pas naar smaak aan: meer limoen toe voor zuur, ahornsiroop voor zoetheid, sojasaus voor zout of kokosmelk voor romigheid. Serveer de soep eventueel met noedels. Garneer met verse koriander. Eet smakelijk!

Bron: Minimalist Baker

Tips

  • Verwijder citroengras en limoenschil voor het serveren met een lepel
  • Je kunt de Tom Yum ook serveren over witte rijst of bruine rijst
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor