Recept: Thaise zilvervliesrijst-noedelsoep | Natuur & Milieu

Recept: Thaise zilvervliesrijst-noedelsoep

Een goede oppepper voor een lage weerstand. Door de zilvervliesrijstnoedels is deze noedelsoep nog gezonder en vullender!

Noedelsoep is heerlijk op koude dagen, wanneer je weerstand het zwaar te verduren heeft. Een pittig soepje geeft namelijk een echte kick! Daarbij kun je in bouillon al je restjes groenten kwijt, en door ze rauw toe te voegen bewaar je de voedingswaarde en de meeste vitamines.

Ingredienten

voor 2 personen

  • 1 rode peper
  • 1 cm verse gember
  • ½ winterpeen
  • neutrale olie om in te bakken
  • 1 groenten of kip bouillon blokje
  • 1 blik kokosmelk
  • ½ broccoli
  • 100 g paddenstoelen
  • limoen
  • 1 eitje
  • rijstnoedels (bij voorkeur volkoren, zoals de Thaise zilvervlies rijstnoedels van Fair Trade)
  • koriander
  • bosui

Bereiding

Verwijder als eerst de zaadlijsten van de rode peper, snij fijn en rasp de gember. Snij dan de winterpeen julienne (hele dunne reepjes). Verhit vervolgens olie in een wok of hapjes pan en fruit de gember en rode peper even aan. Voeg dan het bouillonblokje en de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook. Breek de broccoli in kleine roosjes en borstel de paddenstoelen schoon. Voeg toe aan de bouillon en laat ca. 5 minuten meekoken. Breng op smaak met limoensap en eventueel sojasaus. Kook het eitje hard in ca. 8 minuten. Week de noedels ca. 2 minuten in het water waar je het eitje in hebt gekookt. Giet de noedels af en verdeel over 2 kommetjes. Giet de bouillon over de noedels en serveer met verse koriander, bosui, wortel, een partje limoen en een half eitje.

Bron: ZTRDG

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor