Recept: Spruitjes- en ricottapizza | Natuur & Milieu

Recept: Spruiten- en ricottapizza

De bladeren van de spruitjes, gekarameliseerde ui, Parmezaanse kaas, ricotta en een scheutje balsamicoglazuur zijn een heerlijke smaakcombinatie. Geen fan van spruitjes? Grote kans dat je daar na het eten van deze pizza toch anders over denkt. Je favoriete comfort food, maar dan net iets beter!

Ingredienten

  • 500 gr volkoren pizzadeeg
  • 500 gram spruitjes, eindjes kort afgesneden en bladeren losgetrokken
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 ui, in dunne ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Zout en peper naar smaak
  • 45 gr gesnipperde Parmezaanse kaas
  • 125 gr afgegoten ricotta
  • Extra vierge olijfolie, zout en peper als topping op de pizzadeeg
  • Balsamico glazuur om de pizza af te maken

Bereiding

Warm de oven voor op 220 graden. Zet een grote pan op het vuur en verwarm hierin één eetlepel olijfolie. Voeg wanneer de olijfolie warm is de dungesneden uienringen toe. Kruid deze met zout en peper. Fruit de ui ongeveer 5-7 minuten aan tot ze zijn gekarameliseerd. Voeg daarna de geperste knoflook en de bladeren van de spruitjes toe. Laat dit 2-3 minuten bakken tot de bladeren zacht zijn. Haal de gesmoorde spuitenbladeren daarna van het vuur en zet het even apart.

Rol de pizzadeeg uit op een bakplaat bedekt met bakpapier. Smeer het pizzadeeg in met extra vierge olijfolie en besprenkel met zout en peper. Strooi de helft van de Parmezaanse kaas over het deeg. Verspreid hierna het spruiten-uienmengsel bovenop het deeg. Strooi de andere helft van de parmezaan hier bovenop en verdeel als laatste de ricotta in bolletjes over de pizza.

Bak de pizza voor 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een goudachtige kleur heeft. Als je de spruitjes nog iets knapperiger wil kun je de oven de laatste paar minuten nog even op de grillstand zetten.

Haal de pizza uit de over en besprenkel deze met balsamicoglazuur.

Eet smakelijk! Laat je ons weten wat je ervan vond?

Volgens de groente- en fruitkalender zijn spruiten uit Nederland en België een duurzame keuze in februari.

Bron: Reciperunner.com

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.