Recept: Slawraps met veel groenten en pindadressing | Natuur & Milieu

Recept: Slawraps met veel groenten en pindadressing

Slawraps zijn echt supersimpel en snel. Keivers en knapperig, smikkelen en toch gezond bezig zijn. Ideaal!

Ingredienten

Slawraps

  • 1 krop sla met stevige bladeren, zoals botersla, Romaine of little gem
  • 150 gram dunne rijstnoedels
  • een handje worteltjes, geraspt
  • 2 bosui, in ringetjes
  • 3 radijsjes, in staafjes
  • 1/4 komkommer in staafjes gesneden
  • Wat je nog meer lekker vind, zoals krokante tempeh, tofu, omelet, avocado, (visvrije) gamba’s, etc.
  • evt: pinda’s ter garnering

Voor de pindadressing

  • 3 theelepels rijstazijn
  • 3 theelepels sojasaus
  • 3 theelepels pinda/arachideolie
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 1 theelepel knoflookpoeder, of een teen geperst
  • 1 theelepel zoetstof naar keuze (bv honing)
  • 3 eetlepels water

Kook de rijstnoedels gaar (meestal hoef je ze alleen in heet water te weken).

Voor de dressing voeg je alle ingrediënten van de saus toe aan een pannetje en verwarm.

Vul je slabladeren met de noedels, groenten, en de saus. Of nog leuker: zet alles op tafel en laat iedereen zelf zijn slabootje vullen!

Bron: Saltandlavender.com

Tips

  • Veel groenten, weinig dierlijk, en in het seizoen: dit recept is geheel volgens de basisprincipes van het Menu van Morgen!
  • Maak ook eens aziatische wraps, met vega(n)gehakt, peultjes en bijvoorbeeld hoisinsaus.
  • Meer heerlijke wraps op ons Pinterestboard Wrapping and rollin’!
  • Volg je ons al op Facebook? Elke week een oogverblindend en tongstrelend lekker recept in je tijdlijn!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor