Recept: Salade van broccoli met citroenvinaigrette | Natuur & Milieu

Recept: Salade van broccoli met citroenvinaigrette

Snelle, frisse salade met veel groente.

Gebruik jij van broccoli alleen de roosjes? Na vandaag niet meer! Deze knapperige salade van broccolistronken, peultjes en frisse citroenvinaigrette is heerlijk, een prima recept om voedselverspilling tegen te gaan. Het staat in een handomdraai op tafel en is ook nog eens veganistisch en glutenvrij, dus iedereen kan mee-eten! Ideaal voor een picknick in het park dus. 😉

Ingredienten

Voor 2 porties

  • 4 – 5 broccolistengels
  • klein handje peterselie
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 medium citroen, sap en zest
  • 1 el appelciderazijn
  • ½ tl zeezout
  • ¼ tl zwarte peper
  • 250 gr peultjes (of sugar snaps)

Bereiding

Was als eerst de peultjes in water en onthaar ze: dat betekent de nerfjes eraf trekken. Blancheer vervolgens de peultjes niet langer dan 5 minuten in kokend water. Giet het daarna af en laat afkoelen.

Gebruik een mandoline of een scherp mes om de stengels van je overgebleven broccoli in dunne plakken te snijden. Meng hierdoor voorzichtig de gehakte peterselie.

Roer de olijfolie, citroensap en -zest, appelciderazijn en zout en peper door elkaar. Giet de dressing over de broccoli en roer goed door.

Serveer eventueel met bijvoorbeeld geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Bron: With Food and Love

Tips

  • Meer restjes? Van veel dingen kun je heerlijk soep maken, zoals restjes groenten, maar bijvoorbeeld ook aardappelschillen! Bekijk onze soep-suggesties.
  • Twijfel jij soms of je groente nog goed is, en hoe je het het beste kunt bewaren? Met deze tips bespaar jij groente de vuilnisbak.
  • Voedselverspilling is zonde en niet nodig. Bekijk ons verspillingsplatform en ons bord op Pinterest voor tips!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.