Recept: Romige pompoenpasta | Natuur & Milieu

Recept: Romige pompoenpasta

Een "mac 'n cheese" met een twist ;)

Ook al was de pompoen voor ons groente van de maand oktober, we kunnen de hele herfst geen genoeg krijgen van deze heerlijke groente! Deze verwarmende pompoenpasta brengt de herfst naar binnen: heerlijk romige pompoensaus met de herfstsmaken van kaneel, kardemom en peper.

Ingredienten

Voor 2 personen

  • pompoen
  • 15 ml kokosolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 14 gr maiszetmeel
  • 240300 ml ongezoete amandelmelk
  • 1/2 el zeezout
  • Takje salie
  • 1215 gr edelgistvlokken
  • 1520 gr Parmezaanse kaas
  • 1/4 el koek- en speculaaskruiden
  • 1/4 el paprikapoeder of cayennepeper
  • 250 gr pasta (bijvoorbeeld penne)

Voor de garnering:

  • Parmezaanse kaas (of een vegan variant)
  • Verse salie
  • Pijnboompitten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd met een scherp mes de bovenkant van je pompoen af ​​en snijd de pompoen doormidden. Gebruik een scherpe lepel of een ijslepel om alle zaden en snaren eruit te schrapen. Je kunt de zaden bewaren om te roosteren! Rooster de pompoen gedurende 45-50 minuten. In de laatste 20 minuten van het roosteren, voeg je de twee teentjes knoflook nog steeds in de schil aan de bakplaat toe om een ​​beetje bruin en zacht te worden. Haal vervolgens de bakplaat uit de oven en laat de pompoen afkoelen. Snijd ook knoflookteentjes en zet even opzij.

Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Maak ondertussen de saus door de pompoen met de knoflook, zetmeel, amandelmelk, gist, salie, kaas en kruiden te blenderen tot een gladde saus.
Breng op smaak en verwarm in een pan. Voeg de pasta toe aan de saus en schep door elkaar. Serveer met kaas, verse salie en pijnboompitten. Eet smakelijk!

Bron: Minimalist Baker

Tips

  • Restjes? Bewaar ze in de koelkast tot 3-4 dagen!
  • Zin in een vullende soep met najaarsgroenten?
  • Wist je dat je naast bloemkool als rijst pompoen kunt gebruiken als spaghetti? In onze blog lees je er meer over!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor