Recept: Rode kool met pittige bloedsinaasappel en walnoot | Natuur & Milieu

Recept: Rode kool met pittige bloedsinaasappel en walnoot

Mooie intense kleuren en een nog intensere smaak. Rode kool en bloedsinaasappels gaan fantastisch samen! Serveer voor een extra boost voor je weerstand deze smakelijke rode kool met pittige bloedsinaasappel als hoofdmaaltijd, of als salade.

Ingredienten

 Voor 4 personen (of meer)

  • 1/2 Rode kool
  • 3 bloedsinaasappels
  • 1 theelepel zoetstof zoals honing
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • zout en peper

voor de walnootdressing:

  • 1/2 sjalotje, fijngesneden
  • 4 eetlepels walnootolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • optioneel: fetakruimels, walnoten en eventueel kiemgroenten ter garnering
  • gemengde groene salade om te serveren, zoals rucola, babyboerenkool, spinazie, bietenblad enz.

Bereiding

Snij de kool in plakken, ongeveer een centimer dik. Marineer de plakken in het mengsel van citroensap, olijfolie, knoflook, zout en paper en laat tien minuten staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de plakken rode kool op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10-15 minuten in de oven tot lichtgekleurd en geurig. Snij de bloedsinaasappels in plakken, verwijder de schil en zoveel mogelijk wit. Leg de bloedsinaasappel op de kool en besprenkel met de zoetstof en de cayennepeper. Zet dit nog een paar minuten terug in de oven, bij voorkeur onder een grill. Na enkele minuten is de bloedsinaasappel aan het bubbelen en glanzend gekarameliseerd.  Wil je feta erbij, kun je deze nu toevoegen om kort te laten smelten.

Haal de koolplakken uit de oven en bestrooi met je garnering. Schud of roer je dressing bij elkaar. Je kunt extra zout en peper toevoegen, maar als je feta gebruikt is dit niet nodig. Beng op smaak naar inzicht. Serveer de plakken op salade met eventueel geroosterd brood erbij. Eet smakelijk!


Bron: earthyfeast.com

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor