Recept: wilderijstburgers | Natuur & Milieu

Recept: wilderijstburgers

Een stevig, vegetarisch burgertje!

Zin om makkelijk te eten vanavond? Serveer de burgers van wilde rijst dan op een hamburgerbroodje. Geen zin in finger food? Door ze bij een salade of bij je groenten te eten, heb je een compleet andere maaltijd! Hoe je hem ook eet, de burger is vegetarisch, lekker en smaakt naar de herfst!

Ingredienten

Voor 6 personen

Voor de burgers:

  • 5 kopjes wilde rijst
  • 250 gr champignons
  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 1 kopje broodkruimels
  • 4 tl komijn
  • 1 tl zout, peper en knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • olie

Voor de garnering (optioneel):

  • 6 burgerbroodjes
  • Handje rucola
  • 2 tomaten
  • Plakjes kaas
  • 3 avocado’s

Bereiding

Kook de rijst zoals staat op de verpakking. Meng vervolgens de rijst met de champignons, eieren en mayonaise. Voeg de broodkruimels en de kruiden toe. Als het mengsel te vochtig is, voeg wat broodkruimels toe. Verdeel het mengsel in zes burgers. Verhit olie in een pan en bak de burgers aan beide kanten bruin.

Snijd de broodjes open en beleg met rucola. Leg de burgers op de sla met de plakjes kaas, tomaten en reepjes avocado. Eet smakelijk!

Bron: Pinch of Yum

Tips

  • Wilde rijst is trouwens geen rijst, maar de zaadjes van grassen. Te herkennen door de lange, donkere zaden die wit zijn van binnen. Je kunt ieder rijstgerecht vervangen door de wilde rijst, maar het wordt door zijn nootachtige smaak het meest gegeten met paddenstoelen.
  • Je kunt de burgers invriezen zodat je altijd iets klaar hebt liggen!
  • Deze burgers al geprobeerd?
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor