Recept: Quinoasalade | Natuur & Milieu

Recept: Quinoasalade

Glutenvrije salade met quinoa en biet

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 400 gram quinoa
  • 2 voorgekookte bietjes, in kleine blokjes
  • 100 gram feta, in stukjes
  • handje rucola
  • handje verse kruiden ( oregano, venkel, dille), fijn gehakt
  • 1 el balsamico
  • 1 el verse kruiden (oregano, venkel, dille), fijn gehakt
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • zout
  • peper

Bereiding

Maak de marinade: Meng de balsamico-azijn, 1 el verse kruiden en de olijfolie stevig door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de bietjes door de marinade en laat 1 uur staan.
Kook de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven en laat afkoelen.
Maak een vinaigrette: Meng het citroensap, 4 el olijfolie, de mosterd en de honing stevig door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep daarna de bietjes, de feta, de quinoa, de rucola, de overgebleven verse kruiden en de vinaigrette door elkaar.

Tip:

  • Quinoa is glutenvrij, dus ook met een intolerantie kun je genieten van deze salade
  • Biet is veelzijdig! Wist je dat je er bijvoorbeeld een bietencarpaccio mee kunt maken? Of deze mooie kleurrijke salade!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.