Recept: Quiche Lorraine | Natuur & Milieu

Recept: Quiche Lorraine

Een klassieker!

Ingredienten

Voor 8 personen

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 2 el melk
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de liaison:

  • 5 eieren
  • peper en zout
  • 250 ml crème fraîche
  • 150 ml melk

Voor de vulling:

  • 3 uien
  • 150 gram vegetarische spekjes*
  • 1 el mosterd
  • snufje peper en nootmuskaat
  • 50 gram geraspte Emmentaler

Bereiding

Meng voor het basisdeeg alles in een grote kom tot een soepel deeg. Plakt het deeg erg aan je vingers, voeg dan nog wat bloem toe. Leg het deeg minstens een half uur in de vriezer. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette vorm met een doorsnede van 24 cm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.Maak de liaison. Roer de eieren, room, melk, peper en zout met een garde door elkaar totdat er een glad mengsel ontstaat.
Maak vervolgens de vulling. Snipper de uien en stoof ze gaar maar niet bruin. Bak de spekjes en meng deze door de uien, voeg de mosterd, peper en zout toe en stort het mengsel in de taart.
Giet de liaison erover en bestrooi met geraspte Emmentaler. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 35 minuten gaar.

Eet smakelijk!

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="98" title="false" description="false"]
  • Bekijk de privacyverklaring