Recept: Pompoen-kool stoofpot | Natuur & Milieu

Recept: Pompoen-kool stoofpot

Nu het weer écht herfstachtig is geworden gaat er niets boven pompoen, deze keer verwerkt in een makkelijk en super smakelijk eenpansgerecht.

Dit gerecht barst van de ingrediënten die helemaal bij de herfst horen, zoals pompoen, appels en witte kool. Samen met de rijst en bonen geven ze een smakelijk vullende stoofpot boordevol proteïnen. De smaken in dit gerecht zijn redelijk simpel gehouden. Als je een extra twist wil geven aan dit gerecht kan dat bijvoorbeeld met tomaten of paddenstoelen en andere kruiden zoals kaneel.

Ingredienten

voor 4-6 personen

  • 1 grote witte ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el olie
  • 1 gewone of flespompoen
  • 1 biologische citroen (schil en sap)
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 kleine witte kool
  • 1 cup (250 mL) (zilvervlies)rijst
  • 400 g zwarte ogen (of andere) bonen, uit blik of voorgeweekt
  • 1/2 L bouillon
  • 1 L water
  • 3 laurierblaadjes

Ter garnering

  • 1 appel, in kleine stukjes gehakt
  • handje peterselie, gehakt

Bereiding

Pel de ui en knoflook en snij ze fijn. Ga nu aan de slag met de pompoen: schil hem (als het een flespompoen is), snijdt hem in tweeën en lepel de zaden eruit. Snij hem vervolgend in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.

Verhit de olie in een grote pan, voeg de ui knoflook en de hele takjes rozemarijn toe. Laat op middelhoog vuur voor een minuut fruiten onder regelmatig roeren. Voeg dan de pompoen toe en de rasp van de citroenschil. Roer even door.

Snij de witte kool doormidden en verwijder de harde kern aan de onderkant. Snij de kool nu verder in 8 parten en snij die vervolgens in reepjes. Doe nu de andere ingrediënten bij de stoofpot: de bonen, water, bouillon, laurierblaadjes, citroensap, zout en peper.

Doe de deksel op de pan en laat 45-60 minuten koken. Kijk zo nu en dan of je er nog extra water in moet doen. De stoofpot is klaar als de pompoen, rijst en bonen gaar zijn. Haal dan eventueel de laurierblaadjes en takjes rozemarijn eruit.

Serveer in kommen met de appelstukjes en verse peterselie. Eet smakelijk!

Bron: greenkitchenstories.com

Tips

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor