Recept: Pizza met courgette en perzik | Natuur & Milieu

Recept: Pizza met courgette en perzik

In de laatste weken van de zomer nog genieten van al het lekkers wat de zomer ons te bieden heeft. Een pizza met courgette en zomerzoete perziken!

Ingredienten

  • Pizzadeeg voor 1 pizza
  • 1 potje basilicumpesto
  • 6 salieblaadjes
  • 1 courgette
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 200 gr mozzarella of burrata*
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 perzik
  • olijfolie
  • honing ter garnering (of agavesiroop)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smeer een grote bakplaat in met olijfolie. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak totdat het vrij dun is. Leg het deeg op de bakplaat en verdeel over het deeg de pesto, salie, sesamzaad en chilivlokken. Snij de perziken en courgette in dunne plakken. Beleg de pizza met de perzik, courgette en kaas. Bedruppel de pizza met olijfolie en bestrooi met zout en peper.

Bak de pizza in de oven 10-15 minuten of tot de korst goudbruin is en de kaas is gesmolten. Strooi over de basilicum en besprenkel met honing. Eet smakelijk!

Bron: Half Baked Harvest

Tips

  • *voor een vegan variant kan je dit achterwege laten, of een veganistische kaas gebruiken
  • Zowel perzik als courgette zijn in de zomermaanden een milieuvriendelijke keus volgens de Groente & Fruitkalender!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="98" title="false" description="false"]
  • Bekijk de privacyverklaring